opstina gornji milanovac

17. septembar 2015.
Opština Gornji Milanovac motor u razvoju okruga ali i šire


Shodno trajnoj tendenciji Opštine Gornji Milanovac za jačanje poljoprivrede i poljoprivrednih kapaciteta naše opštine, danas je predsednik opštine Milisav Mirković sa svojim saradnicima imao priliku da ugosti pomoćnika ministra poljoprivrede i zaštite životne sredine, Dragana Mirkovića.


Na samom početku sastanka, predsednik Mirković upoznao je pomoćnika ministra o privrednim, socijalo - ekonomskim, finansijskim prilikama u našoj opštini kao i tekućim ali i predstojećim investicijama.Ukazano je na značajna sredstva agrarnog budžeta naše opštine za 2015. godinu u iznosu od 20 miliona dinara, od čega je za podsticaje poljoprivrednim proizvođačima namenjeno blizu 14 miliona a odobrenje dodatnih 15 miliona dinara u te svrhe očekuje se sutra na sednici Skupštine opštine, usled velikog interesovanja poljoprivrednika.


Predsednik opštine rekao je da saradnja sa ministarstvom poljoprivrede do sada je bila izuzetna a današnji sastanak sa pomoćnikom ministra uliva nadu da kao Opština nastavimo dalje već utabanim putem.


Dragan Mirković, pomoćnik ministra poljoprivrede i zaštite životne sredine, nakon upoznavanja sa tekućim ali i planiranim radovima naše lokalne samouprave izrazio je zadovoljstvo i istakao da je efikasnost naše Opštinske uprave za svaku pohvalu.


"Zadovoljstvo je videti da su sve socijalne i infrastrukturne komponente pokrivene. To pruža mogućnost relaksiranog razvijanja ruralnog razvoja a sve sa ciljem ulaganja u selo radi zadržavanja stanovništva ali i poboljšanja kvaliteta života ljudi na selu" rekao je Dragan Mirković.


Takođe, pomoćnik ministra istakao je da sređena socio – ekonomska situacija u našem gradu je rezultat dugogodišnjeg dobrog menadžmenta kakav je u Gornjem Milanovcu a samim tim i perspektive daljeg razvoja su brojne.


"Retko koja opština duplira sredstva za poljoprivredu, kao što to čini vaša. To treba ceniti. Iskoristite postojeće potencijale i nastavite sa ovakvim poslovanjem, naše ministarstvo je na raspolaganju. Gornji Milanovac je motor u razvoju okruga ali i šire" dodao je pomoćnik ministra.opstina gm    opstina gm    opstina gmPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!