opstina gornji milanovac

17. septembar 2015.
Obeležena godišnjica oslobođenja Rudničko-takovskog kraja od fašizma


Povodom obeležavanja 70 godina pobede nad fašizmom i 71 godine od oslobođenja Rudničko-takovskog kraja od nemačkih okupatora, danas je u zgradi Okružnog načelstva u Gornjem Milanovcu održan 21. Sabor boraca oslobodilačkih ratova opštine Gornji Milanovac.


Pre samog početka programa svečanosti, na gradskom trgu na spomenik "Slobode", vence su položili predstavnici Vojske Srbije, Opštine, gornjomilanovačke boračke organizacije kao i predstavnici Okružnog odbora boraca iz Čačka.


Vladimir Jovanović, dugogodišnji organizator Sabora boraca oslobodilačkih ratova i član opštinske boračke organizacije, pozvao je sve prisutne da minutom ćutanja odaju počast junacima koji su dali život u vekovnoj borbi srpskog naroda za svoju slobodu i najavio zvaničnu himnu boračke organizacije "Partizan sam, tim se dičim".


U ime lokalne samouprave predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković zahvalio se borcima na slobodi u kojoj uživamo poslednjih 71 godinu i poručio je da će opština kao i do sada imati za dužnost ali i obavezu da pomaže rad boračke organizacije i obeležavati važne datume i događaje.


Kao i svake godine, organizatori svečanosti povodom 17. septembra su Opštinska organizacija saveza boraca NOR-a uz podršku Opštine Gornji Milanovac i Društvo za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. - Podružnica Gornji Milanovac.


Inače, današnja svečanost povodom obeležavanja jubileja - 71 godine od oslobođenja Rudničko-takovskog kraja od nemačkih okupatora i 70 godina pobede nad fašizmom, održana je u zgradi Okružnog načelstva iz koje je slavni vojvoda Živojin Mišić pre 101 godinu komandovao svojim junacima da krenu u odlučnu Rudničku ofanzivu, kada je započeta Suvoborsko-kolubarska bitka gde je izvojevao jednu od najblistavijih svojih pobeda.oslobodjenje od fasizma    oslobodjenje od fasizma    oslobodjenje od fasizma

oslobodjenje od fasizma    oslobodjenje od fasizma    oslobodjenje od fasizmaPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!