opstina gornji milanovac

15. septembar 2015.
Čestitke gradonačelniku Komune Vefsn na reizboru


Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković uputio je danas telegram - čestitku reizabranom gradonačelniku prijateljske Komune Vefsn u Norveškoj, Jan Arnu Lovdahlu.


"Upućujem ti srdačne i iskrene čestitke povodom ponovnog izbora na mesto gradonačelnika Komune Vefsn. Žitelji Vefsna su oduvek znali da prepoznaju kvalitetnog, savremenog i odgovornog lidera što je uvek rezultiralo pozitivnim utiskom koji Vefsn ostavlja izvan granica Vaše Komune. Sa sigurnošću verujem da će naše dve bratske opštine i ubuduće nastaviti da neguju tradiciju održavanja i unapređivanja prijateljskih odnosa i uzajamnog poštovanja i blagonaklonosti" napisao je predsednik Mirković u telegramu.


Višedecenijska saradnja i prijateljstvo norveškog i našeg naroda potiče još od Drugog svetskog rata kada su Norvežani pomagali naše internirce zarobljene u nacističkim logorima a prijateljstvo i zahvalnost našeg naroda stvoreno u davnim, teškim uslovima datira i do današnjih dana.


Opština Gornji Milanovac i Komuna Vefsn iz Norveške potpisale su Povelju o bratimljenu 1975. godine. Od tada uz finansijsku i stručnu pomoć prijatelja iz Norveške, Gornjomilanovčani su realizovali projekte iz oblasti komunalne infrastrukture, obrazovanja i kulture, ali i privredne i druge saradnje.


vefsnPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!