opstina gornji milanovac

15. septembar 2015.
Evropska nedelja mobilnosti


Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obavestilo je rukovodstvo lokalnih samouprava na teritoriji Republike Srbije da će u našoj zemlji po četrnaesti put biti organizovana Evropska Nedelja Mobilnosti od 16. do 22. septembra 2015. godine.


Ovogodišnja tema Evropske Nedelje Mobilnosti je "IZABERI – PROMENI - KOMBINUJ", a cilj je da se promotivnim manifestacijama i sprovođenjem makar jedne trajne mere učini pokušaj da se smanji korišćenje putničkih automobila i poboljšaju uslovi za javni saobraćaj, kretanje biciklista i pešaka.


Poseban akcenat stavljen je na akcije kojima se ukazuje na multimodalnost, tj. kombinovano korišćenje različitih (ekološki opravdanih) načina saobraćaja.


Evropska Nedelja Mobilnosti organizuje se u okviru kampanje Evropske komisije "Održiva urbana mobilnost" a po pozivu evropske komesarke za transport gospođe Violete Bulca.


Opština Gornji Milanovac pruža podršku u promovisanju ove inicijative, radi poboljšanja kvaliteta života naših sugrađana, očuvanja životne sredine, održivog razvoja gradova i opština a sve kroz promovisanje i kombinovano korišćenje održivih vidova saobraćaja, kao i stvaranju jednog boljeg i lepšeg prostora za život svih nas.biciklaPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!