opstina gornji milanovac

20. avgust 2015.
Saopštenje za javnost Predsednika opštine


Povodom teksta objavljenog na drugoj i trećoj strani nedeljnog lista "Takovske novine" 20. avgusta 2015. godine, a u okviru "Skupštinske strane" koja je inače zakupljen prostor, kao Predsednik Opštine Gornji Milanovac izdajem sledeće


SAOPŠTENJE ZA JAVNOST


"Skupštinska strana" u nedeljnom listu "Takovske novine" prvobitno je imala za cilj upoznavanje naših sugrađana sa radom Skupštine Opštine Gornji Milanovac odnosno njenih odbornika - predstavnika političkih stranaka i grupa građana izabranih od strane naših sugrađana. U tom smislu bio je formiran i Uređivački tim koga su činili predstavnici svih odborničkih grupa (opozicionih i onih koje su u vlasti) upravo iz razloga što je bila zamisao da građani budu objektivno informisani o radu ovog organa.


Vremenom, jedan po jedan član uređivačkog odbora, iz različitih razloga, a kako su pojedini mediji preneli - neki od njih "zbog samovolje predsednice SO i optužbi da reklamira sebe i svoju stranku (SNS) o trošku građana Gornjeg Milanovca", napustili su uređivački tim.


Ovim putem želim da upoznam javnost da je u poslednjem broju "Takovskih novina" u okviru "Skupštinske strane" koja je zakupljen prostor, objavljena moja fotografija bez prethodno dobijene saglasnosti čime pojedinci koji uređuju ovu stranu žele da javnost u Gornjem Milanovcu dovedu u zabludu da je isti prostor zakupljen za objavljivanje mojih fotografija. Kako isti prostor nije potpisan od strane uređivača, a istovremeno je označen kao zakupljen prostor, ovim putem pozivam odgovorne u "Takovskim novinama" da upoznaju javnost sa tim ko uređuje ovu stranicu o trošku naših sugrađana.


Imajući u vidu da se jedini izveštaj sa održane sednice Skupštine Opštine Gornji Milanovac svodi na tekst koji se objavljuje u okviru zakupljenog prostora, postavlja se pitanje koliko se na ovaj način građani objektivno i informišu, s obzirom da se isti kreira od strane pojedinaca i objavljuje samo deo dešavanja na sednicama, a ne od profesionalnih novinara zaposlenih u "Takovskim novinama" koji inače prisustvuju svakoj sednici Skupštine Opštine.


Na kraju još jednom pozivam one koji uređuju "Skupštinsku stranu" da ne troše novac poreskih obveznika za objavljivanje mojih fotografija bez prethodno dobijene moje saglasnosti, a što se tiče teksta i fotografija drugih pojedinaca koje se objavljuju na zakupljenim stranicama "Takovskih novina" prepuštam građanima Opštine Gornji Milanovac da daju svoj sud.


U Gornjem Milanovcu, 20. avgusta 2015. godine
Predsednik opštine
Milisav Mirković


milisav mirkovicPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!