opstina gornji milanovac

18. avgust 2015.
Put život znači


opstina gornji milanovac

Dugogodišnja uspešna saradnja opštine Gornji Milanovac sa Javnim preduzećem "Putevi Srbije" kao i uspešno realizovani brojni radovi bili su povod da predsednik opštine Milisav Mirković sa svojim saradnicima održi sastanak sa Zoranom Stojisavljevićem, izvršnim direktorom pomenutog preduzeća u Sektoru za održavanje javnih puteva I i II reda.


Predsednik Mirković je izrazio zahvalnost na pomoći u dosadašnjim, ali i predstojećim aktivnostima na području naše opštine što je i rezultiralo najvišom opštinskom nagradom – Zlatnom plaketom "Takovski ustanak" koja je uručena Javnom preduzeću "Putevi Srbije" 23. aprila, kada je opština Gornji Milanovac proslavljala svoj Dan opštine.


Na sastanku je razgovarano o završenim radovima na rekonstrukciji i sanaciji ulica u centru grada koje imaju status državnog puta i vraćanju puteva koji su korišćeni za potrebe izgradnje auto puta u prvobitno stanje jer su pretrpeli znatna oštećenja kao posledica pojačanog intenziteta saobraćaja teške mehanizacije.


opstina gornji milanovac

Imajući u vidu da je Opština Gornji Milanovac preduzela niz aktivnosti za izgradnju Nove industrijske zone (urađena Studija opravdanosti njene izgradnje, izrada planske dokumentacije...), a da radovi na izgradnji Koridora 11 u delu koji prolazi kroz teritoriju naše Opštine ulaze u završnu fazu, predsednik Mirković je posebno istakao značaj izgradnje pristupne saobraćajnice za koju je urađeno idejno rešenje. "Pristupna saobraćajnica će povezivati Koridor 11 sa Ibarskom magistralom, predstavljati vezu sa Kragujevcem i kao takva imati značaj koji prevazilazi lokalni nivo pa je zbog toga, ali i potrebnih sredstava, neophodno je njenu izgradnju uvrstiti u republički program", rekao je on.


Kako je na sastanku dogovoreno, u predstojećem periodu pristupiće se rekonstrukciji petlje "Vaga" kod Norveške kuće, a u cilju povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.


Prema dogovoru sa Ministarstvom saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture, a preko JP "Putevi Srbije", do kraja godine očekuje se rekonstrukcija i sanacija lokalnih i nekategorisanih puteva u vrednosti od 50 miliona dinara, dok će Javno preduzeće za puteve Opštine Gornji Milanovac asfaltirati 30 kilometara puteva. Tako bi u ovoj godini na teritoriji gornjomilanovačke opštine trebalo biti asfaltirano ukupno preko 40 kilometara lokalnih i nekategorisanih puteva.


Nakon održanog sastanka u Kabinetu Predsednika Opštine, izvršni direktor Sektora za održavanje javnih puteva I i II reda u JP "Putevi Srbije" obišao je sa predstavnicima Opštine Gornji Milanovac do sada izvedene radove, ali i lokalitete na kojima će se radovi izvoditi u narednom periodu.
Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!