opstina gornji milanovac

18. avgust 2015.
Podrška opštine Gornji Milanovac korektnom i fer nadmetanju


opstina gornji milanovac

Povodom prodaje gornjomilanovačke "Fabrike automobilskih delova – FAD" i rešenja problema privatizacije pomenute fabrike, opština Gornji Milanovac pruža punu podršku korektnom i fer nadmetanju, uz poštovanje svih uslova konkursa.


Radi dobrobiti same fabrike "FAD", akcionara, zaposlenih, kao i privrede našega grada, lokalna samouprava apeluje na zakonitost i uspešnost svih radnji nakon već dve neuspele aukcijske prodaje i sumnje da je nezakonitim radnjama "FAD" oštećen za 18 miliona evra a budžet Republike Srbije za skoro 55 miliona dinara.


"Kompanija "Metalac" a.d. je jaka, pouzdana i ozbiljna kompanija iz našega grada, koja će ako kupi "FAD" dovesti do rehabilitacije preduzeća, kroz realan i planiran program rada i obezbediti svakodnevnu produktivnost, sigurnu mesečnu dobit kao i obrt kapitala. Na duže staze osiguraće oživljavanje preduzeća ali i stvaranje uslova samostalnog poslovanja pod okriljem i kontrolom ove velike kompanije" rekao je predsednik opštine Milisav Mirković povodom saznanja da je gornjomilanovačka Kompanija "Metalac" a.d. zainteresovana za kupovinu "FAD".


Podsetimo, stečajni upravnik "Fabrika automobilskih delova – FAD" u stečaju oglasio je krajem jula prodaju preduzeća. Kandidat za kupovinu te fabrike je i Kompanija "Metalac" a.d. koja je položila depozit od 150.000.000,00 dinara 14.08.2015. godine radi učestvovanja u nadmetanju. Javno otvaranje ponuda zakazano je za 21. avgust u 12.15h, u prostorijama preduzeća "FAD".


fadPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!