opstina gornji milanovac

06. avgust 2015.
Uz malo strpljenja do koristi za celu zajednicu


Povodom učestalih pritužbi građana zbog intenzivnih radova koje je izvodila Elektrodistribucija Čačak, na potesu ulice Vojvode Milana i Kursuline ulice, načelnica Opštinske uprave Gorica Petrović održala je sastanak sa predstavnikom ovog preduzeća Markom Vujičićem i odgovornim izvođačem na trasi postavljanja visokonaponskih kablova, Radomirom Tešićem, ispred nosioca radova - beogradske firme "Magma".


Po rečima Marka Vujičića, reč je o veoma važnoj i ujedno najvećoj investiciji EDB Čačak na teritoriji Gornjeg Milanovca u poslednjih par godina, vrednoj oko 20 miliona dinara, koja obezbeđuje altenativno napajanje za sve trafostanice najvećeg kapaciteta na teritoriji Gornjeg Milanovca. Ovo praktično znači, da ukoliko iz bilo kog razloga na klasičnom napajanju dođe do kvara ili prekida, građani i privreda neće ostati bez električne energije jer je poslednjim radovima obezbeđeno potpuno nezavisno napajanje. Radovi su u stvari uspešan završetak ambicioznog projekta obezbeđenja alternativnog napajanja za teritoriju cele naše opštine.


Prema rečima Radomira Tešića, s obzirom da se radi o visokonaponskim kablovima velike snage, pravila struke zahtevala su postavljanje instalacija u zemlju na nivo ispod svih drugih instalacija (vodovoda, gasa, telekomunikacija) i do 2,5 metara ispod nivoa ulica. Dodatna teškoća je što tehnika postavljanja ovih kablova zahteva istovremeno postavljanje kabla na dužini od 1 km, što nalaže otvorene zemljane radove na celoj dužini trase sve dok traje postavljanje i zaštita instalacija.


Na mestima gde nije izvršeno vraćanje u pređašnje stanje zemljanih radova, u narednim danima izvršiće se ponovni otkop, zbog stavljanja finalnih spojnica. Radi se o prostoru ispred butika "Baro" u Vojvode Milana i ispred lokala kod Tehničke škole. Ovi radovi trebalo bi da budu okončani do kraja nedelje.


Na mestima gde dolazi do sleganja behatona, pratiće se dalje sleganje zemlje koje je neminovno zbog prethodnog velikog ubušivanja i intervenisati sve dok se potpuno ne dovede u zadovoljavajuće stanje.


EDB Čačak upravo vrši zamenu izvođača radova na asfaltiranju jer prvi izabrani izvođač nije ispoštovao rok za početak radova. Radovi na asfaltiranju neće trajati duže od par dana i, prema poslednjoj informaciji EDB Čačak, treba uskoro da otpočnu, a o datumu početka će javnost biti obaveštena.


Predsednik opštine Gornji Milanovac, moli građane za još malo strpljenja jer radovi koji se izvode imaju veliki značaj za sve građane i privredu Gornjeg Milanovca, a njihovo izvođenje je moguće samo u ovom periodu i na način koji zahtevaju pravila struke. Na žalost, s obzirom da se radi o centru grada koji je izrazito frekventan i o najtoplijem delu godine, neminovno su skopčana sa različitim neprijatnostima za građane, ali korist za celu zajednicu nalaže da budu izvedeni, te apelujemo na dobru volju gornjomilanovčana do njihovog skorog okončanja.


Inspekcijske službe nastaviće da prate ispunjenje dogovora postignutog sa EDB Čačak i reagovaće u slučaju potrebe.


gornji milanovacPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!