opstina gornji milanovac

09. oktobar 2014.
Elektronski registar

Novim elektronskim registrom velike finansijske uštede, uštede u vremenu i lakše i uspešnije poslovanje stranaka .U okviru projekta "Unapređenje poslovnog okruženja na lokalnom nivou kroz regulatornu reformu" uspostavljen je elektronski registar administartivnih postupaka koji sadrži preporuke za pojednostavljenje istih, koji će sutra biti promovisan privrednim subjektima i javnosti.


Danas je održana poslednja obuka članova radne grupe, službenika i koordinatora na temu sprovođenja usvojenih preporuka, odnosno pribavljanja dokumenata po službenoj dužnosti.


Predsednik opštine, Milisav Mirković, naglasio je danas da su preporuke usvojene kroz proces regulatorne reforme i kao takve su uvedene u sistem rada opštinske administracije donošenjem odgovarajućih pravnih akata. Takođe, predsednik opštine je danas rekao da se usvojene preporuke odnose na preciziranje rokova za pregled i rešavanje predmeta, eliminaciju nepotrebnih dokumenata i pribavljanje dokumenata po službenoj dužnosti, smanjenje i ukidanje pojedinh taksi, uvođenje standardizovanih obrazaca i slično.


- Današnja obuka je bitan segment jer se time značajno ubrzava sam administartivni postupak, uspostavlja se kvalitetna i efikasna komunikacija kako između samih odeljenja Opštinske uprave, tako i sa republičkim i lokalnim javnim preduzećima i ustanovama, preporuka je Predraga Cvetkovića eksperta "Optimusa" - Centra za dobro upravljanje.


Cvetković je danas prezentovao podatke koji su postignuti eleminisanjem pojedinih dokumenta ili koji se pribavljaju po službenoj dužnosti, tako da od ukupno 182 administrativna postupka u upravi, pre usvajanja preporuka za pojednostavljenje bilo je 591 dokumenata, a sada ih ima za iste postupke ukupno 350, a kako je danas najavljeno, tokom sutrašnje prezentacije biće predstavljene i druge povoljnosti i uštede uspostavljanjem registra.


Načelnica Opštinske uprave Gorica Petrović potvrdila je danas da je doneto Uputstvo za sprovođenje administrativnih postupaka nakon regulatorne reforme u Opštinskoj upravi, po kome će se već od ponedeljka rukovoditi zaposleni i korisnici elektronskog registra.

Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!