opstina gornji milanovac

31. jul 2015.
Nastavlja se potpisivanje ugovora sa poljopivrenicima


Potpisivanje ugovora o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava namenjenih poljoprivredi se nastavlja


Ovoga petka, dvadeset i osam poljoprivrednih proizvođača sa teritorije opštine Gornji Milanovac, potpisali su sa predsednikom opštine Milisavom Mirkovićem ugovore o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava u poljoprivredi.


"Svesni smo da nema života ukoliko nema rada i obrade zemlje, svesni smo da je svaki posao težak ali vaš rad, od zore do mraka, ne može da se poredi sa bilo kojim poslom i svakako je za poštovanje. Mi smo budžetom opredeli znatan deo sredstava kako bi mogli na neki način da vam pomognemo, odnosno omogućimo da nešto od svoje opreme i mehanizacije prinovite" rekao je predsednik Mirković prilikom razgovora sa poljoprivrednim proizvođačima.


Sa potpisivanjem ugovora o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava u poljoprivredi započeto je prošlog petka i za sada sedamdeset i dva zahteva je rešeno pozitivno, od čega četrdeset i četiri minulog petka i dvadeset i osam danas.


Konkurs će biti otvoren do utroška planiranih sredstava, a najkasnije do 15. decembra 2015. godine.


Utrošena sredstva iz agrarnog budžeta za 2015. godinu po osnovu do sada potpisanih ugovora iznose 4.648.195,87 dinara dok preostali iznos sredstava je 9.301.804,13 dinara.


Odobrena sredstva poljoprivrednicima biće uplaćena na tekuće račune već prvog radnog dana sledeće sedmice a za sledeću nedelju planiran je nastavak potpisivanja ugovora sa ostalim poljoprivrednim proizvođačima koji su podneli zahteve i ispunjavaju uslove za dodelu bespovratnih sredstava.


poljoprivrednici    poljoprivrednici    poljoprivrednici

poljoprivrednici    poljoprivrednici    poljoprivredniciPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!