opstina gornji milanovac

31. jul 2015.
Utisci iz Osnabrika, Nemačka


osnabrik nemacka

Povodom povratka fudbalskog kluba "Mladost ʹ09" iz Nemačke i uspostavljanja saradnje sa ekipom "SSC Dodesheide", juče je u Kabinetu predsednika opštine Milisava Mirkovića organizovan prijem za predstavnike fudbalskog kluba iz Vraćevšnice.


Na sastanku su sumirani utisci sa gostovanja gornjomilanovačkog tima u Nemačkoj, gde im je domaćin bila ekipa "SSC Dodesheide" iz Osnabrika. Uspostavljena je i saradnja između dva kluba, koja će se nastaviti posetom nemačke ekipe našem lokalnom klubu naredne godine.


Tokom posete Osnabriku gostima iz Gornjeg Milanovca omogućen je obilazak fabrike automobila "Volkswagen – Porsche", kojim su se upoznali sa tokom proizvodnje automobila marke "Porsche" do samog izlaska sa proizvodne trake. Takođe, upriličena je poseta srpskoj crkvenoj opštini i crkvi sv. Georgija u okviru koje se nalazi i spomen kosturnica u kojoj su pohranjeni ostaci srpskih generala i vojnika koji su se nalazili u ovom gradu u zarobljeništvu tokom Drugog svetskog rata.


osnabrik nemacka

Prilikom posete Gradskoj kući, u Dvorani mira, u ime grada dobrodošlicu je uputio šef poslaničke grupe koja je na vlasti u Osnabriku, poslanik republičkog parlamenta i predstavnik fudbalskog saveza Osnabrika, Frank Henning.


Prema rečima članova "Mladost ʹ09" došlo je i do fudbalskog susreta njihovog kluba sa domaćinom, na kojoj je pobedu odneo gost rezultatom 3:2.


"Uspostavljanje međunarodne saradnje u bilo kojoj oblasti predstavlja veliki uspeh za našu opštinu. Drago mi je da ste lepo dočekani a mi ćemo se truditi iduće godine da gostoprimstvo uzvratimo" rekao je predsednik opštine Milisav Mirković.


osnabrik nemacka    osnabrik nemacka    osnabrik nemackaPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!