opstina gornji milanovac

29. jul 2015.
Najniža stopa nezaposlenosti u Gornjem Milanovacu


Prema zvaničnim podacima Nacionalne službe za zapošljavanje o kretanju nezaposlenosti na teritoriji Moravičkog upravnog okruga, opština Gornji Milanovac sa najnižom stopom nezaposlenosti u odnosu na opštine Ivanjica, Lučani i grad Čačak.


U Gornjem Milanovcu, na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje nalazi se ukupno tri hiljade sto osamdeset i dva lica, od kojih su hiljadu osamsto osamdeset i dve žene.


Prema podacima o starosti i polu, kod nas najviše je lica koja traže posao sa pedeset do pedeset i četiri godine života, od kojih su velikom većinom osobe lepšeg pola.


Najslabije tražen je četvrti stepen stručne spreme, a prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje u Gornjem Milanovcu od osamsto devedeset i sedam lica sa četvrtim stepenom, šest stotina trideset i jedano su žene.


Takođe, na teritoriji opštine Gornji Milanovc na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje najviše je osoba koje traže posao godinu do dve godine, a potom tri do pet godina.


U junu mesecu 2015. godine, administrativna stopa nezaposlenosti u Gornjem Milanovcu iznosila je 21,66% dok u opštini Ivanjica 35,48%, opštini Lučani 34,68%, Čačku 27,26% a u Moravičkoj oblasti 28,26%.


Opština Gornji Milanovac za 2015. godinu opredelila je deset miliona dinara za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja a sa realizacijom mera krenuće se tokom avgusta meseca tekuće godine.


gornji milanovac
Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!