opstina gornji milanovac

23. jul 2015.
Restrikcije potrošnje vode na Rudniku


Restrikcije potrošnje vode za naseljeno mesto Rudnik


Na predlog Javnog komunalnog preduzeća "Gornji Milanovac", a shodno Odluci o komunalnim delatnostima na teritoriji opštine Gornji Milanovac, načelnica Opštinske uprave Gorica Petrović donela je naredbu kojom se uvode restrikcije potrošnje vode za naseljeno mesto Rudnik.


Imajući u vidu nastalu situaciju restrikcije za korisnike naselja Rudnik se uvode u cilju smanjenja potrošnje vode zabranom korišćenja vode iz vodovoda za polivanje parkova, vrtova (dvorišta), bašti, kao i za pranje ulica i vozila.


Ova naredba stupila je na snagu odmah, a u cilju njenog sprovođenja biće intenziviran rad inspekcijskih službi Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac.


Zbog izuzetno visokih temperatura u toku prethodne i ove sedmice, a koje će se po najavama hidrometeorološke službe prolongirati i na naredni period, došlo je do očekivano povećane potrošnje vode kako stanovništva tako i privrednih subjekata na celoj teritoriji opštine Gornji Milanovac, kao i naselju Rudnik.


Istovremeno sušni period je uslovio smanjenje izvorišnih kapaciteta vodosnabdevanja naselja Rudnik, koje kao turističko mesto u letnjem periodu ima znatno povećanu potrošnju vode.


Ukoliko građani budu racionalni u potrošnji i pridržavali se ovih zabrana, preduzete mere bi dale očekivane rezultate, a time bi se izbegle periodične obustave isporuke vode.


Mere restrikcije primenjivaće se do stabilizacije stanja na izvorišnim kapacitetima na teritoriji opštine Gornji Milanovac.


cesma
Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!