opstina gornji milanovac

23. jul 2015.
Promocija programa podrške preduzećima


Promocija programa podrške daljem razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i zadruga u 2015. godini


U opštini Gornji Milanovac juče je održana promocija Programa podrške daljem razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i zadruga u 2015. godini.


Regionalna agencija za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga organizovala je promociju dok Nacionalna agencija za regionalni razvoj u saradnji sa akreditovanim regionalnim razvojnim agencijama biće zadužena za realizaciju programa.


Program podrške sastoji se od Projekata podrške razvoju konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i zadruga i Projekta podrške ženskom preduzetništvu kroz dodelu bespovratnih finansijskih sredstava, kao i Programa podrške razvoju inovativnih klastera u 2015. godini.


Osnovni cilj Projekata podrške razvoju konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i zadruga je jačanje konkurentnosti i inovativnosti mikro, malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i zadruga dok osnovni cilj Projekta podrške ženskom preduzetništvu kroz dodelu bespovratnih finansijskih sredstava je razvoj ženskog preduzetništva u smislu povećanja broja žena u biznisu, veće vidljivosti uspešnih žena - preduzetnica i uspešnog preduzetništva uopšte, jačanja motivacije za unapređenje poslovanja, a kroz davanje bespovratnih finansijskih sredstava.


Sredstva se dodeljuju u iznosu od 50.000,00 do 300.000,00 dinara za sve aktivnosti, osim za elektronsku prezentaciju preduzeća za koju se može odobriti maksimalno 100.000,00 dinara. Nacionalna agencija za regionalni razvoj će na osnovu ugovora sa korisnikom sredstava refundirati iznos do 65% od ukupnog iznosa opravdanih troškova projekta bez PDV-a.


Ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju Projekta iznose 10.000.000,00 dinara a 19. avgust 2015. godine je rok za podnošenje prijava.


U okviru Programa podrške razvoju inovativnih klastera opšti cilj je povećanje produktivnosti i konkurentnosti domaćih preduzeća i preduzetnika povezivanjem u klastere, kao i jačanje saradnje mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika sa naučno-istraživačkim organizacijama. Sredstva raspoloživa u okviru Programa dodeljuju se inovativnim klasterima i namenjena su za učešće u finansiranju do 50% opravdanih troškova projekta, bez poreza na dodatu vrednost. Preostali iznos sredstava klasteri su obavezni da finansiraju iz sopstvenih izvora, iz sredstava koja ne potiču iz budžeta Republike Srbije, budžeta autonomne pokrajine, budžeta lokalne samouprave ili donatorskih organizacija a krajnji rok za podnošenje zahteva je 27. avgust 2015. godine.


Projekat, Program, uputstva, kao i svi prateći obrasci dostupni su na elektronskim stranama Nacionalne agencije za regionalni razvoj, na adresi www.narr.gov.rs.


opstina gm
Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!