opstina gornji milanovac

14. jul 2015.
Povećana opasnost od nastanka požara na otvorenom prostoru


Zbog visokih temperatura i mogućih suša u toku letnjih meseci predsednik opštine i Komadant opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković apeluje na građane da u cilju zaštite od požara poštuju preventivne mere zaštite od požara i tako brinu o bezbednosti ljudi, životinja, biljaka i imovine.


Zbog povećane opasnosti od nastanka požara na otvorenom prostoru i šumskim kompleksima u narednom periodu, potrebno je pojačati kontrolu sprovođenja i poštovanja preventivnih mera zaštite od požara.


Na građane se apeluje da ne pale travu i nisko rastinje na otvorenom prostoru, u urbanim sredinama, u blizini šuma, na obradivim površinama, kao i da ne pale vatru tokom boravka u prirodi na mestima koja za to nisu predviđena.


U skladu sa Zakonom o zaštiti od požara zabranjeno je spaljivanje ostataka strnih useva, spaljivanje smeća i biljnih ostataka na otvorenom prostoru, kao i loženje otvorene vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume, izuzev na određenim i za to vidno obeleženim mestima.


Podsećaju se građani da svojim nepromišljenim postupcima mogu ugroziti sopstvenu i bezbednost drugih ljudi i imovine.pozarPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!