opstina gornji milanovac

02. jul 2015.
Plaketa Vojske Republike Srbije opštini Gornji Milanovac


Povodom uspešno realizovane saradnje na organizovanju i realizaciji proslave, koja je održana 23. aprila tekuće godine povodom dva veka od podizanja Drugog srpskog ustanka, Dana Vojske i Dana opštine Gornji Milanovac, juče je u Centru za obuku veze i informatike, u kasarni "Vojvoda Radomir Putnik" u Gornjem Milanovcu priređena svečanost.


Ovom prilikom, u ime načelnika Generalštaba Vojske Srbije, Komadant svečanosti general - major Vojin Č. Jondić uručio je predsedniku opštine Gornji Milanovac Milisavu Mirkoviću Plaketu u znak sećanja na učešće na Centralnoj svečanosti povodom proslave Dana Vojske Srbije i dodele vojnih zastava, a koja predstavlja najviše priznanje koje Vojska Srbije može dodeliti civilnom sektoru.


General-major Jondić preneo je pozdrave načelnika Generalštaba Ljubiše Dikovića opštinskom rukovodstvu i izraze zahvalnosti našoj opštini na pomoći prilikom organizovanja proslave i istakao da Vojska Srbije i lokalna samouprava treba da budu ponosni na ono što je organizovano.


"Ovo visoko odličje ima veliki značaj za našu opštinu i služiće nam kao podstrek ali i obaveza da budemo još bolji" rekao je predsednik opštine.


"U ambijentu znamenitog mesta "Takovski grm" proslavu ovog značajnog jubileja obeležio je atraktivni egzercir Garde, primopredaja 24 vojne zastave jedinicama ranga brigade Vojske Srbije kao i artiljeriska počasna paljba i nalet dva aviona - Mig 29. Tako da ovom prilikom, zahvaljujem se još jednom Vojsci Srbije na priznanju ali joj istovremeno i odajem priznanje što su doprineli da proslava bude obeležena na najlepši mogući način" dodao je predsednik Mirković.


Preko pet hiljada okupljenih građana u Takovu, 23. aprila 2015. godine, netremice je pratilo program povodom obeležavanja ovog istorijskog jubileja.


vojska    vojska    vojska

vojska    vojska    vojska

vojska    vojska    vojskaPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!