opstina gornji milanovac

30. jun 2015.
Gornji Milanovac dobitnik povelje "Lider održivog razvoja"


odrzivi razvoj

Na četvrtoj konvenciji Centralno-evropskog foruma za razvoj, CEDEF, koja je održana danas u Čačku, opštini Gornji Milanovac dodeljena je povelja "Lider održivog razvoja" za izuzetno zalaganje u primeni mera energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine.


Povelju je primio predsednik opštine Milisav Mirković i istakao da se naša lokalna samouprava može pohvaliti odlučnim i odgovornim vođstvom koje svakodnevno predano radi na unapređenju ekonomskog, tehnološkog, socijalnog i kulturnog razvoja.


odrzivi razvoj

Među dobitnicima povelje "Lider održivog razvoja" su i druge opštine i gradovi iz cele Srbije koji takođe imaju izuzetne rezultate u razvoju i primeni obnovljivih izvora enerije, energetske efikasnosti, upravljanju otpadom i vodama na svojoj teritoriji, kao što su Čačak, Čajetina, Ivanjica, Koceljeva, Lajkovac, Lučani, Požega, Rača, Sjenica, Topola, Kragujevac, Kraljevo, Loznica, Osečina, Nova Varoš, Užice, Velika Plana, Mionica i Vrnjačka Banja.


Kriterijumi za dodelu povelje bili su dobro upravljanje, posvećenost potrebama građana i dugoročnim interesima održivog "zelenog" razvoja.


U okviru CEDEF godišnjeg Programa za gradove i opštine Srbije - Lideri održivog razvoja 2015, organizuje se niz Konvencija – regionalnih skupova širom Srbije a pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva rudarstva i energetike, Odbora za zaštitu životne sredine Narodne skupštine i Agencije za zaštitu životne sredine.


Planirano je ukupno pet ovakvih konvencija širom Srbije, koje okupljaju predstavnike svih gradova i opština u našoj zemlji.


Prve tri konvencije održane su u Sremskoj Mitrovici, Kruševcu i Zrenjaninu, a nakon Čačka domaćin će biti i grad Beograd.


odrzivi razvoj    odrzivi razvoj    odrzivi razvojPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!