opstina gornji milanovac

08. oktobar 2014.
Saniranje oštećene gasne infrastrukture u majskim poplavama

Predstavnici "Srbijegasa" razgovarali danas sa predsednikom opštine o mogućnostima saniranja oštećene gasne infrastrukturu u majskim poplavama.


Predsednik Opštine Gornji Milanovac, Milisav Mirković, održao je danas sastanak sa predstavnicima JP "Srbijagas", JKP "Gornji Milanovac" i JP za izgradnju opštine Gornji Milanovac, povodom početka radova na čišćenju i sanaciji regulisanog toka reke Despotovice u izvođenju DVP "Zapadna Morava" Kraljevo. Naime, u majskim poplavama korito Despotovice je delimično promenilo tok uz značajna oštećenja obala, koja su za posledicu imala i oštećenja i veći stepen ugroženosti i drugih infrastrukturnih objekata.


Tako je Komisija JP "Srbijagas", ovim povodom obišla delove gasne infrastrukture, duž korita Despotovice, a predstavnici milanovačkih javnih preduzeća delove gradske vodovodno-kanalizacione i putne objekte na ovom potesu, koja je ogoljena ili oštećena bujičnim tokom u majskim poplavama.


Na zajedničkom sastanku dogovoreno je da se izvođaču DVP "Zapadna Morava" zbog hitnosti radova povere i usputni poslovi oko nasipanja i zastiranja cevi gasovoda na lokacijama preko puta MK "Rudnik", Metalac a.d., "Foka"d.o. i "FAD"-a, kako bi se u celini obezbedila gasna infrastruktura i nakon toga bez opasnosti bio pušten gas krajnjim korisnicima.

Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!