opstina gornji milanovac

18. jun 2015.
Još jedan uspeh milanovačkog pozorišta


milanovacko pozoriste

Predstava "Medved i druge jednočinke" u režiji Branka Kneževića, po tekstu A. P. Čehova, predstavljaće Moravički, Šumadijski, Pomoravski i Rasinski okrug na završnici 57. Festivala amaterskih pozorišta Srbije koji se od 19. do 27. juna održava u Kuli.


Pozorišni festival u Kuli je najstarija, najvažnija i najmasovnija manifestacija pozorišnog stvaralaštva u Srbiji. Cilj festivala je da promocijom najviših dometa režije, scenografije, kostimografije i glume podrži i podstakne pozorišnu produkciju u našoj zemlji.


Ove godine, osim Milanovčana, za najviša priznanja nadmetaće se i pozorišta iz Beograda (pobednik 55. festivala pozorišta Beograda), Prokuplja (Niški, Toplički, Pirotski, Jablanički i Pčinjski okrug), Smederevske Palanke (Podunavski, Braničevski, Zaječarski i Borski okrug), Bogatića i Prnjavora (Mačvanski, Kolubarski i Zlatiborski okrug), Kule, Stare Pazove i Kruščića (pobednici 52. susreta pozorišta Vojvodine).


- Na susretima varoških pozorišta Srbije u Požarevcu osvojiti najviša glumačka priznanja - "Milivojev štap i šešir" (Predrag Lošić) i nagradu za slikovito predstavljanje lika (Draško Obrenović), a potom izboriti plasman na završnicu nastarijeg pozorišnog festivala na Balkanu, podvig je koji je u sportu ravan medalji na Olimpijadi i plasmanu na Svetsko prvenstvo. Malo je pozorišta u Srbiji, kojima je to pošlo za rukom, pogotovu za godinu i po dana. Očekivati nešto više na festivalu – mnogo je, pogotovu ako se zna da će "Jednočinke" biti u konkurenciji sa predstavama koje su režirali profesionalni reditelji i dramski umetnici. Mada.... I čuda su ponekad moguća. Ja, verujem u ansambl. Potajno priželjkujem da ponovimo uspeh od pre tridesetak godina kada smo sa predstavom "Bogojavljenska noć", u režiji Jovana Ristića Rice "dotakli zvezde" i zablistali u punom sjaju, kaže Borivoje Lošić, predsednik Upravnog odbora Pozorišta.


Za zlatnu, srebrnu i bronzanu plaketu festivala nominovane su predstave: "Sumnjivo lice" Slobodana Ž. Jovanovića (Beograd), "Biliži nebu" Zorana Cvetkovića (Prokuplje), "Tetovirane duše" Fuada Tabudžića (Smederevske Palanka), "Putujuće pozorište Rikoti" Ivana Tomaševića (Bogatić / Prnjavor), "Ljubavno pismo" Dragana Ostojića (Kula), "Večera budala" Aleksandra Bakoa (Stara Pazova), "Velika drama" Dejana Cicmilovića (Kruščić) i "Medved i druge jednočinke", Branka Kneževića (Gornji Milanovac).


Nastup Milanovčana predviđen je za nedelju, 21. jun od 20 sati.


milanovacko pozoristePovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!