opstina gornji milanovac

08. oktobar 2014.
Radovi na uređenju korita i mosta na reci Despotovici

Povodom oštećenja u majskim poplavama u toku su radovi na uređenju korita i mosta na reci Despotovici


Oštećenja na koritu i mostu na gornjomilanovačkoj reci Despotovici posle majskih poplava biće otklonjeni zahvaljujući republičkim javnim preduzećima "Srbijavode" i "Puteva Srbije". Prema informacijama sa poslednje sednice Opštinskog veća radovi na saniranju i čišćenju reke Despotovice u aktuelnoj prvoj fazi iznosiće oko 8 miliona dinara. Posao je poveren izabranom izvođaču radova DVP "Zapadna Morava" iz Kraljeva. U toku je postupak javne nabavke i za izvođenje radova u drugoj fazi na sanaciji oštećenja dna i korita reke Despotovice, odnosno betoniranje i podziđivanje, ukupne vrednosti od oko 40 miliona dinara. Ova sredstva su obezbeđena zahvaljujući donacijom Ambasade Japana.


Radovi na sanaciji mosta na reci Despotovici, u trajanju od mesec i po dana i vrednosti 11 miliona dinara su u nadležnosti Javnog preduzeća "Putevi Srbije". Takođe, prema planovima ovog preduzeća republičkim sredstvima u vrednosti 22 miliona dinara biće finansirani radovi na rekonstrukciji puta Svračkovci-Gornja Crnuća-Vraćevšnica. Očekuje se da će ovim putnim pravcem, a povodom nastupajuće jubilarne godine kada će biti obeleženo DVA veka podizanja Drugog srpskog ustanka, biti velika posećenost konaka Miloša Obrenovića i manastira Vraćevšnica.


Trasu navedenih radova danas su obišli predsednik opštine Milisav Mirković i član Opštinskog veća zadužen za putnu infrastrukturu Desimir Jovanović i tom prilikom izrazili zahvalnost u ime opštine ovim republičkim preduzećima koji su se odazvali na zahteve i ažurnost ovih opštinskih čelnika kako bi se izvršili ovi radovi i time predupredile sve negativne posledice koje bi mogle nastupiti u slučaju novih vremenskih nepogoda.

Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!