opstina gornji milanovac

08. oktobar 2014.
Dečja nedelja u Gornjem Milanovcu

Dečja nedelja počela je maskenbalom na gornjomilanovačkom gradskom trgu. Cilj ove manifestacije je da doprinese ambijentu koji pruža jednake šanse za razvoj i ostvarenje mogućnosti svakog deteta, kao i njegovo pravo da odrasta bezbedno i u porodici.


rekonstrukcija doma kulture

Jesenjim maskenbalom, mališani gornjomilanovačke predškolske ustanove "Sunce" otvorili su Dečju nedelju koja će trajati do 12. oktobra, pod sloganom "Svako dete srećnog lica, čuva jedna porodica".


Posebna pažnja biće posvećena osnaživanju porodice, i podsticanju klime za ostvarivanje prava svakog deteta da odrasta u porodičnom okruženju. Cilj dečje nedelje je da ukaže na stvarni položaj deteta i mladih u društvu, da skrene pažnju na dete kao nosioca prava da odrasta u što boljim uslovima, u porodici, lokalnoj zajednici i društvu u celini.


Deca će sutra obići "Takovski grm" u Takovu, gde je Miloš Obrenović 1815. godine podigao Drugi srpski ustanak, za četvrtak je planiran doručak u gornjomilanovačkoj pekari, čiji će vlasnik obezbediti besplatna peciva i poslastice za svu decu.


Pogledajte kompletan tekst na sajtu RTS-a.
Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!