opstina gornji milanovac

08. jun 2015.
Biciklijada u Gornjem Milanovcu


biciklijada

Završni dan manifestacije Nedelje životne sredine, 07. jun, obeležen je takmičenjem biciklista na "Poligonu spretnosti", eko štandovima škola i vrtića, revijom eko filmova, predstavom, podizanjem zastava eko škola, revijalnom vožnjom biciklista kao i dodelom nagrada i zahvalnica.


U kategoriji osnovnih i srednjih škola, OŠ "Momčilo Nastasijević" organizovala je takmičenje vožnje bicikla "Poligon spretnosti". Učenici su se takmičili u dve uzrasne kategorije, osnovci i srednjoškolci. U prvoj kategoriji pored učenika osnovnih škola iz Gornjeg Milanovca učestvovali su i đaci OŠ "Sveti Sava" iz Čačka i OŠ "Milinko Kušić" iz Ivanjice dok u kategoriji srednjoškolaca sve tri srednje škole našeg grada imale su svoje učesnike.


biciklijada    biciklijada    biciklijada

Na Trgu kneza Mihaila osnovne, srednje škole kao i Predškolska ustanova "Sunce" imale su svoje štandove radi predstavljanja na temu životne sredine. Tehnička škola "Jovan Žujović" prezentovala je edukativni eksperiment postavljanja filtera za prećišćavanje voda, kao drugi eksperimenti proces kompostiranja u laboratorijskim uslovima, ali i u prirodi a učenici OŠ "Sveti Sava" izveli su predstavu nakon koje su podignute ekološke zastave.


U ime lokalne samouprave, predsednik opštine Milisav Mirković dodelio je nagrade pobednicima "Poligona spretnosti" i poželeo ovim mladim ljudima da prilikom odrastanja rade na razvijanju svoje ekološke svesti kroz obrazovanje iz oblasti životne sredine, informisanost kao i osluškivanje prirode radi sigurnije budućnosti.


U revijalnom delu pod nazivom "vožnja zadovoljstva" odnosno biciklijadi učestvovao je veliki broj zainteresovanih građana kao i mališana dok su učenici Gimnazije "Takovski ustanak" pripremili prezentaciju projekta "Mladi eko-reporteri". Izložba fotografija i revija Eko-filmova, među kojima je i video "Go green for life" Mihaila Jevtovića iz OŠ "Desanka Maksimović", mentora Đura Ceranića i Zorana Marinkovića, koji je osvojio prvo mesto u kategoriji "Video" na nacionalnom takmičenju Mladi Eko-reporteri 2015. predstavljeni su ovom prilikom.


biciklijada    biciklijada    biciklijada

Organizaciju Nedelje životne sredine, sa željom da postane tradicionalna, organizovala je Opštinska uprava opštine Gornji Milanovac sa ciljem da se raznim aktivnostima animira lokalna javnost. Tokom realizovanja manifestacije kao podrška u organizaciji po prvi put se pojavljuje Udruženje ambasadora održivog razvoja i životne sredine.


Na ovaj način šaljemo poruku da delujući lokalno, od svog dvorišta, mislimo globalno - na očuvanje cele planete. Na teritoriji opštine Gornji Milanovac Nedelja životne sredine organizovana je u periodu od 01. do 07. juna 2015. godine, povodom Svetskog dana zaštite životne sredine.


PRIRODA OZDRAVLJUJE, LEKAR LEČI

"Natura sanat, medicus curat"
Hipokrat


biciklijada    biciklijada    biciklijada

biciklijada    biciklijada    biciklijada

biciklijada    biciklijada    biciklijada

biciklijada    biciklijada    biciklijadaPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!