opstina gornji milanovac

05. jun 2015.
Četvrti dan Nedelje životne sredine


"Priroda je u najmanjim stvarima najveličanstvenija"
latinska izreka


Četvrti dan u toku Nedelje životne sredine u Gornjem Milanovcu obeležen je revijom modela od reciklabilnih materijala sa dekoracijom od zelenih balona, predavanjima na temu zaštite životne sredine i reciklaže, uređenjem eko parka, tribinama o preduzetništvu i mogućnostima života i rada u seoskim sredinama, informisanjem o električnom i elektronskom otpadu i njegovim prikupljanjem.


nedelja ekologije    nedelja ekologije    nedelja ekologije

Mališani Predškolske ustanove "Sunce" na sportskom terenu Gimnazije "Takovski ustanak" uz igru i reviju modela sašivenih od reciklabilnih materijala puštali su zelene balone u vazduh da simbolično prenesu poruku "Čuvajmo našu prirodu". Nakon toga, mladim modelima ove ustanove podeljeni su slatkiši i sokovi.


U prirodnom ambijentu, iza Ekonomsko trgovačke škole "Knjaz Miloš" predstavljeni su rezultati ankete o informisanosti učenika o značaju očuvanja i unapređenja životne sredine. Na istom prostoru, profesor Agronomskog fakulteta u Čačku Duško Brković, đacima je održao predavanje na temu zaštite životne sredine i reciklaže.


Učenici OŠ "Ivo Andrić" u Pranjanima uređivali su Eko park u okviru škole u Kamenici, sportske terene, sadili cveće, ukrasno bilje i pripremili teren za budući amfiteatar i letnju baštu.


nedelja ekologije    nedelja ekologije    nedelja ekologije

Prikupljanje elektronskog i električnog otpada organizovala je OŠ "Desanka Maksimović" u Gornjem Milanovcu a u okviru škole u Vraćevšnici započeti su radovi na izgradnji botaničke bašte. Takođe, o novim mogućnostima života i rada u ruralnim sredinama, u okviru tribina o preduzetništvu, govorila je profesorka ETŠ "Knjaz Miloš" Katarina Nedeljković a Bojan Milovanović iz nevladine organizacije ''GM Optimist'' održao je predavanje na temu elektronskog i električnog otpada, sve u cilju širenja ekološke svesti mladih.


nedelja ekologije    nedelja ekologije    nedelja ekologije

nedelja ekologije    nedelja ekologije    nedelja ekologijePovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!