opstina gornji milanovac

04. jun 2015.
Treći dan Nedelje životne sredine


Apel za očuvanje životne sredine


nedelja ekologije

Revijom pod maskama od reciklabilnih materijala, časom u prirodi na temu zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta i njihovoj ugroženosti, kao i prezentacijama na engleskom jeziku o savremenim problemima sa kojima se susreće čovečanstvo danas, 3. juna je obeležen treći dan Nedelje životne sredine.


nedelja ekologije

Na balu pod maskama u dvorištu OŠ "Momčilo Nastasijević" učenici su predstavili svoje ručno izrađene maske od različitih reciklabilnih materijala. Žiri nastavnika odabrao je pobednike maskenbala koji će dobiti prikladne nagrade za svoj trud i kreativnost.


Uz pešačenje do crkve brvnare u Takovu đaci OŠ "Takovski ustanak" održali su čas u prirodi i predavanja na temu zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta sa osvrtom na aktivnosti koje remete njihov biološki opstanak.


U sali Gimnazije "Takovski ustanak" učenici ove škole su uz prezentacije na engleskom jeziku održali različita predavanja o problemima planete Zemlje i mogućim rešenjima problema na zadatu temu reciklaže otpada, dostupnosti vode širom sveta, održivom razvoju, beskućnicima, eboli, dezertifikaciji i drugim problemima 21. veka.


Zaštita i unapređenje životne sredine predstavljaju globalni problem a njegovo rešavanje usko je povezano sa pitanjima racionalnog korišćenja prirodnih resursa, upotrebe aktivne demografske politike, razvijanje i unapređenje međunarodne saradnje u oblasti nauke, tehnologije, kao i rešavanja problema siromaštva.


Ne sklapajmo oči pred problemima od kojih "pati" naša planeta!
Probudimo našu ekološku svest!


nedelja ekologije    nedelja ekologije    nedelja ekologije

nedelja ekologije    nedelja ekologije    nedelja ekologije

nedelja ekologije    nedelja ekologije    nedelja ekologije

nedelja ekologije    nedelja ekologije    nedelja ekologijePovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!