opstina gornji milanovac

29. maj 2015.
Nedelja životne sredine u Gornjem Milanovcu


ekologija

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, koji se u celom svetu obeležava 5. juna, na teritoriji naše opštine biće organizovana Nedelja životne sredine u periodu od 01. do 07. juna 2015. godine.


Organizaciju navedene manifestacije, sa željom da postane tradicionalna, organizuje Opštinska uprava opštine Gornji Milanovac.


Pored milanovačkih osnovnih i srednjih škola, Predškolske ustanove "Sunce" učesnici su i predstavnici gostujućih škola iz Čačka, Ivanjice, Čajetine, Mačkata kao i Ambasadori životne sredine, čije je delovanje u javnom interesu u oblasti održivog razvoja.


U cilju edukacije građana i stavljanja akcenta na očuvanje životne okoline našeg kraja potrebno je uspostavljanje trajne saradnje između škola, predškolske ustanove i lokalne samouprave. Na ovaj način šaljemo poruku da delujući lokalno, od svog dvorišta, mislimo globalno - na očuvanje cele planete.


"Briga o životnoj sredini je prioritet od sveukupnog značaja za sadašnje i buduće generacije i iz tog razloga neophodno je skrenuti pažnju javnosti na potrebu očuvanja životne sredine i na brojne ekološke probleme" istakla je načelnica Opštinske uprave Gorica Petrović.


Svake godine u svetu se obeležava Svetski dan zaštite životne sredine 5. juna, a u našoj opštini ove godine Nedelja životne sredine biće obeležena prvih sedam dana meseca juna, sa ciljem da se raznim aktivnostima animira lokalna javnost na ovu temu.


Svaka škola sa teritorije naše opštine u peridu od 01. do 7. juna imaće svoje aktivnosti na istu temu – zaštita životne sredine. Program Nedelje zaštite životne sredine nalazi se u prilogu.


Preuzmite program manifestacije u pdf formatu


Preuzmite prezentaciju
Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!