opstina gornji milanovac

28. maj 2015.
Održana 73. sednica Opštinskog veća


Održana sedamdeset treća sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac


vece

Pred članovima Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac danas su se našle veoma važne odluke.


Većnici su utvrdili u zakonom propisanom roku odnosno do 31. maja, Predlog odluke o završnom računu budžeta opštine Gornji Milanovac, i rebalans ovogodišnjeg budžeta, ocenjujući tako poslovanje u 2014. godini kao uspešno i stvarajući uslove da se i ovogodišnja sredstva na najbolji način usmere i utroše.


Odlukom o budžetu opštine Gornji Milanovac za 2015. godinu utvrđeni su prihodi i rashodi budžeta u iznosu od 1.339.542.000 dinara. Povod za rebalans budžeta je planirani priliv sredstava a po osnovu naplate dugovanja za neplaćenu naknadu za korišćenje građevinskog zemljišta iz prethodnih godina i neraspoređena sredstva od viška iz prethodnih godina. Najvećim delom sredstva su raspoređena na kapitalne rashode i projekte Javnih preduzeća i ustanova, za radove na pristupnoj saobraćajnici, rekonstrukciju i adaptaciju Doma kulture, rekonstrukciju i adaptaciju dečjeg omarališta u Buljaricama, uređenje Brda mira, izradu projektne dokumentacije za dogradnju objekta zgrade vrtića. Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Gornji Milanovac za 2015. godinu većnici su nakon utvrđivanja uputili na razmatranje i donošenje Skupštini opštine Gornji Milanovac, koja će na narednoj sednici razmatrati i završni račun shodno zakonskim odredbama do 15. juna.


vece    vece

"Mora se raditi odgovorno, na osnovu zakona, planova i programa a shodno tome odajem priznanje Opštinskoj upravi i budžetskim korisnicima na poslovanju. Gornji Milanovac se uzima kao primer dobrog poslovanja od strane državnih revizora. Sve obaveze se blagovremeno izmiruju, u ovom trenutku opština nema kredit, najveći deo sredstava izdvaja se za investicije, značajan deo za socijalna davanja, prevoz, porodiljsko kao i dečju zaštitu. Takođe, veliki deo sredstava namenjen je poljoprivredi, imamo dobru saradnju sa privrednicima, radi se studija opravdanosti nove industrijske zone. Naša opština i dalje mora biti primer pozitivnog poslovanja i zbog toga prihvatam svaku dobronamernu kritiku a zlonamernu odbacujem" rekao je predsednik opštine Milisav Mirković.


Takođe, članovi veća razmatrali su i usvojili Izmene i dopune Programa poslovanja za 2015. godinu Javnog komunalnog preduzeća "Gornji Milanovac", Javnog preduzeća za puteve i Javnog preduzeća "Sportsko rekreacioni centar", Javnog preduzeća za izgradnju. Izmene i dopune Programa poslovanja odnose se na aktivnosti koje se finansiraju sredstvima predviđenim rebalansom ovogodišnjeg budžeta. U istom pravcu podržane su i izmene finansijskih planova Muzeja rudničko-takovskog kraja, Biblioteke "Braća Nastasijević", Doma zdravlja, "Kulturnog centra" i fininasijskih planova mesnih zajednica Bogdanica, Kamenica, Ručići i Takovo.


Značajnu informaciju sa prisutnima podelio je predsednik opšine, rekavši da račun Doma zdravlja proteklih dana nije bio u blokadi i prenosom sredstava od Fonda za zdravstveno osiguranje izmirena su dugovanja za materijalne troškove a rebalansom budžeta obezbeđena su sredstva za redovne plate zaposlenih u ovoj ustanovi. Usvojena je i Informacija o primeni odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, pri kojoj je istaknuto da prema mišljenju radne grupe u ovom trenutku nije celishodno menjati odluku o radnom vremenu kao i da je na teritoriji naše opštine u velikoj meri smanjen broj prekršaja.
Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!