opstina gornji milanovac

22. maj 2015.
Održana "Maturantska parada" u Gornjem Milanovcu


maturantska parada

Nakon priprema koje su trajale nekoliko meseci, maturanti iz tri gornjomilanovačke srednje škole učestvovali su danas u izvođenju najvećeg sinhronizovanog plesa na planeti na sportskim terenima Gimnazije "Takovski ustanak".


Ovogodišnju, sedmu maturantsku paradu po redu u našem gradu, otvorio je predsednik opštine Milisav Mirković.


Predsednik je u ime opštine pozdravio maturante i istakao da će lokalna samuprava uvek biti uz mlade jer mladost je vrednost od najveće važnosti koju jedna opština ima. Takođe, predsednik je učesnicima parade poželeo da ostvare sve svoje ciljeve i postanu uspešni i zadovoljni mladi ljudi.


U ovom velikom evropskom projektu od 2009. godine plešu i učenici završnih razreda milanovačkih srednjih škola zajedno sa maturantima iz zemalja Evropske unije i Jugoistočne Evrope, pokušavajući da preko satelitskog radija obore Ginisov rekord.


maturantska parada

Inače, manifestacija je zamišljena tako da u istom trenutku, tačno u podne, oko 40.000 mladih srednjoškolaca u jednobojnim majcama i kišobranima uz Štrausovu kompoziciju "Slepi miš" na hiljade kilometara udaljenosti plešu istim plesnim koracima. Parada ostaje verna promovisanju tolerancije, mira, prijateljstva i povezivanju mladih kroz ples.


Pored opštine kao organizatora i pokrovitelja, u realizaciji ovogodišnje maturantske parade učestvovao je i Plesni klub "Domingo" iz Čačka.


maturantska parada    maturantska parada    maturantska parada

maturantska parada    maturantska parada    maturantska parada

maturantska parada    maturantska parada    maturantska paradaPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!