opstina gornji milanovac

07. oktobar 2014.
Jesenji maskenbal

Jesenjim maskenbalom sa gradskog trga mališani gornjomilanovačke predškolske ustanove "Sunce" danas su otvorili ovogodišnju Dečju nedelju koja će trajati do 12. oktobra.


rekonstrukcija doma kulture

Program aktivnosti ovogodišnje dečje nedelje nosi slogan Svako dete srećnog lica čuva jedna porodica, a posebna pažnja će biti posvećena osnaživanju porodice, i podsticanju klime za ostvarivanje prava svakog deteta da odrasta u porodičnom okruženju. Cilj dečje nedelje je da ukaže na stvarni položaj deteta i mladih u društvu, da skrene pažnju na dete kao nosioca prava da odrasta u što boljim uslovima kako u porodici i lokalnoj zajednici, tako i društvu u celini. Na taj način Dečja nedelja doprineće ambijentu koji pruža jednake šanse za razvoj i ostvarenje punih potencijala dece.


Prema programu vaspitne grupe vaspitača Gorana Vasojevića i Snežane Jovanović, a povodom dečje nedelje, deca će sutra obići znamento mesto "Takovski grm" u Takovu, gde je Miloš Obrenović 1815. godine podigao Drugi srpski ustanak, za četvrtak je planiran doručak u gornjomilanovačkoj pekari "Tapa-Tapa" gde će vlasnik pekare besplatno obezbediti deci različita pekarska peciva i poslastice, a za petak planiran je obilazak fudbalskog stadiona "Metalac" i prostorija folklornog ansambla "Šumadija".


Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković prisustvovao je današnjem otvaranju, podržavajući sve aktivnosti vaspitno-obrazovnih ustanova planirane za Dečju nedelju, a kako bi se poboljšao položaj i prava dece. Prema njegovim rečima, uloga lokalne samouprave je obezbeđivanje što boljih uslova u obrazovnim ustanovama za nesmetano odvijanje nastave, uređenjem modernih fiskulturnih sala za dečje fizičke i sportske aktivnosti, posebno na seoskom području, a za kvalitetniji društveni život rekonstruisanim Domom kulture biće modernizovani uslovi za kulturološki razvoj u mnogim oblastima društvenog života, najpre mladih. Dečja nedelja vidljivo ukazuje na važna pitanja i ističe potrebu daljeg razvoja integrisanog, savremenog nacionalnog sistema za promociju i zaštitu dečijih prava. Tako se kontinuinirano podstiče razvoj uslova za bolji položaj deteta, i pruža finansijska, socijalna, zdravstvena, kulturna i obrazovna podrška za ostvarenje ovog cilja. Program aktivnosti Dečje nedelje čini niz aktivnosti na republičkom i lokalnom nivou, uz puno učešće dece i mladih.
Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!