opstina gornji milanovac

18. maj 2015.
Načelnica Opštinske uprave u Estoniji


Načelnica Opštinske uprave boravila u službenoj poseti u Estoniji


poseta estoniji

Načelnica Opštinske uprave Gorica Petrović nedavno je boravila u petodnevnoj poseti Estoniji, a u organizaciji Stalne konferencije gradova i opština i Centra za dobro upravljanje, OPTIMUS.


Cilj posete bila je razmena iskustava, znanja i prakse između predstavnika Estonije i srpskih lokalnih samouprava, kroz obezbeđenje podrške i stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta, čime se osigurava privredni razvoj i socijalni prosperitet kao i veća konkurentnost gradova i opština kako je omogućeno projektom "Unapređenje poslovnog okruženja na likalnom nivou kroz regulatornu reformu".


Članovi delegacije imali su priliku da posete Ministarstvo ekonomije i komunikacija, Ministrstvo unutrašnjih poslova, razgovaraju sa predstavnicima različitih entiteta Vlade Estonske Republike, posete gradsku upravu grada Tartu i razgledaju glavni grad Estonije, Talin.


Posete su im omogućile razmene iskustava elektronskog komuniciranja između građana, lokalne i državne vlasti, bolje upoznavanje sa estonskom politikom i strategijom regionalnog razvoja, pregled procesa procene uticaja prilikom kreiranja zakonodavnih akta, razmatranje opštih strategija, akcionih planova, procesa i uloge različitih institucija Estonske Republike.


"Poslovnom sektoru neophodno je obezbediti veće direktne i indirektne uštede, pravnu sigurnost kao i smanjen rizik poslovanja a to se omogućava regulatornom reformom" rekla je načelnica Opštinske uprave nakon povratka sa puta.


Takođe, "poboljšanjem uslova za kvalitetniji život i razvoj privrede, transparentnost i efikasnost u radu lokalne administracije, Opštinska uprava pokazuje odgovornost prema svojim građanima i privrednicima" istakla je Petrovićeva.


Delegaciju koja je posetila Estoniju, pored načelnice Opštinske uprave, činili su i predstavnici Knjaževca, Kanjiže, Ivanjice, Kovina, Ćuprije, Tutina, Novog Pazara, Kraljeva, Leskovca, Loznice, Sombora, predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave, Stalne konferencije gradova i opština kao i predstavnici Centra za dobro upravljanje, OPTIMUS.


Petodnevna poseta trajala je od 11-15. maja i finansijski je podržana od državnog sekreterijata za ekonomske poslove Švajcarske Konfederacije, SECO, u okviru projekta "Unapređenje poslovnog okruženja na likalnom nivou kroz regulatornu reformu". Organizaciju i agendu posete pripremili su Centar za dobro upravljanje, OPTIMUS i Stalna konferencija gradova i opština.


poseta estonijiPovratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!