opstina gornji milanovac

01. septembar 2014.
Predsednik opštine Gornji Milanovac potpisao ugovor o donaciji sa kompanijom "Zvezda-Helios"

muzej drugi srpski ustanak

Predsednik Opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković potpisao je sa Stanicom Levajac, direktorkom Kompanije "Zvezda Helios" iz Gornjeg Milanovca, članicom Helios Grupe, Ugovor o donaciji koja ima za predmet materijale ove Kompanije za potrebe obnove Muzeja "Drugi srpski ustanak" u Takovu, koji je pretrpeo velika oštećenja tokom poplave u maju ove godine.


Muzej u Takovu, u kome se čuvaju brojni eksponati posvećeni Drugom srpskom ustanku, među kojima i slika "Takovski ustanak" Paje Jovanovića, nalazi se u školskoj zgradi, zadužbini kralja Aleksandra Obrenovića. U ime Opštine Gornji Milanovac, donaciju je preuzeo predsednik Opštine Milisav Mirković i zahvaljujući se rukovodstvu Heliosa na donaciji, istakao da je to još jedan primer društveno-odgovornog poslovanja Heliosa, ali i negovanja tradicije i čuvanja spomenika kulture od posebnog istorijskog značaja. U prilog tome ide i činjenica da će se iduće godine u Takovu svečano obeležiti 200. godišnjica od početka Drugog srpskog ustanka.


"Obaveza svih nas je da čuvamo tradiciju i negujemo srpski duh i kulturu, kao i da otrgnemo od zaborava sopstvenu istoriju. Za naše potomke moramo da očuvamo i spomenike kulture, kao deo nasleđa koje im prenosimo. Raduje me što u tom nastojanju nismo sami ", rekao je Predsednik Opštine Milisav Mirković, koji je ovom prilikom zajedno sa načelnicom Opštinske uprave Opštine Gornji Milanovac Goricom Petrović i rukovodstvom ove Kompanije, obišao fabrički kompleks "Zvezde Helios".


Direktorka Kompanije "Zvezda Helios" Stanica Levajac kazala je da se ovom donacijom nastavlja sa sveobuhvatnom podrškom Heliosa u nedavnim poplavama. Stručnjaci Heliosa su u stalnom kontaktu sa ugroženim područjima u regionu i svojim savetima i znanjem nesebično pomažu kako bi se objekti što pre doveli u upotrebno stanje. Takođe je i nekoliko zaposlenih pogođeno poslednjom katastrofom, kojima se pomoć obezbeđuje kroz internu akciju pod sloganom "Kolege pomažu kolegama" u koju su uključeni zaposleni iz svih država sada proširene, evropske Helios Grupe. Ovo je samo jedna u nizu Heliosovih donacija u neophodnim materijalima za rekonstrukciju objekata koje se realizuju u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, koje su se suočile sa razornim poplavama u proteklom periodu.
Povratak na: SaopštenjaĆir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!