opstina gornji milanovac

13. maj 2015.
Počela izgradnja nove škole u Semedraži


os semedraz

Predsednik opštine Milisav Mirković obišao je juče započete radove na izgradnji nove četvororazredne osnovne škole u takovskom selu Semedraž.


Nakon upoznavanja sa dinamikom i tempom radova, predsednik je istakao značaj ovog projekta, kako za žitelje ovog naselja tako i za našu opštinu i izrazio podršku Opštinskoj upravi opštine Gornji Milanovac koja je nosilac investicije.


"Veoma mi je drago jer škola dobija jasne konture i obrise čime je učinjen iskorak u realizaciji ovog projekta. Škola će doprineti kvalitetnijem radu i boravku u ustanovi i boljem kvalitetu života lokalnih stanovnika" rekao je predsednik.


Podsećanja radi, stara osnovna škola porušena je jer se našla na trasi autoputa Beograd - Južni Jadran i nakon sticanja svih neophodnih uslova pristupilo se izgradnji nove škole.


U skladu sa budućim brojem đaka koji će pohađati nastavu u ovoj školi dogovoreno je sa Ministarstvom prosvete da objekat bude montažni. Takođe, predviđeno je da jedan deo objekta bude namenjen za potrebe mesne zajednice.


Izvođač radova izgradnje škole je "Ratko Mitrović Construction" doo iz Čačka i ukupna vrednost ugovorenih radova prve faze je 7.774.089 dinara bez PDV-a, odnosno 9.328.907 dinara sa PDV-om. Takođe, zemljište za izgradnju škole obezbedila je Opštinska uprava.


os semedraz
Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!