opstina gornji milanovac

07. maj 2015.
Održano Opštinsko veće opštine Gornji Milanovac


Opštinsko veće optine Gornji Milanovac održalo je danas svoju 72. sednicu po redu


opstina gm

Na samom početku sednice, predsednik opštine Milisav Mirković izvestio je većnike i sve prisutne o svečanostima povodom obeležavanja 200 godina Drugog srpskog ustanka, Dana Vojske Srbije i Dana opštine, 23. aprila 2015. godine.


Predsednik je istakao da je Opštinska uprava redovno izveštavala o blagovremeno započetim pripremama i aktivnostima koje su sprovođene pod nadzorom načelnice Opštinske uprave Gorice Petrović, da je opštinski odbor za proslavu Dana opštine imao za cilj da jubilej bude obeležen na dostojanstven način i izrazio zahvalnost kao i priznanje privrednicima, izvođačima radova, donatorima, javnim preduzećima i ustanovama, sredstvima javnog informisanja, bratskim opštinama i građanstvu koji su doprineli da proslava bude izuzetna. Grad i većina naseljenih mesta su sređeni. Restauirane su i uređene kulturno-istorijske destinacije i znameniti objekati - Konak Kneza Miloša u Gornjoj Crnući, Crkva brvnara, "Takovski grm" i Muzej Drugog srpskog ustanka u Takovu, crkva u Brusnici, Vraćevšnica, Savinac, Srezojevci, pripremane programske aktivnostima i izdavačke delatnosti, uređene javne površine, sanirani lokalni putevi, postavljene info-table, uređene zelene površine. Predsednik je izvestio prisutne i o programu Dana opštine koji je trajao od 22 do 24. aprila i podsetio da se aktivnosti nastavljaju i nakon svečanosti jer cela 2015. godina je jubilarna.


Povodom nepotpisanih ugovora sa protivgradnim strelcima, usled čega kasni isporuka protivgradnih raketa, koje je opština nabavila svojim sredstvima, Opštinsko veće apelovalo je na nadležne državne organe da se hitno situacija reši i nabavljene rakete rasporede u cilju blagovremenog delovanja protivgradnog sistema.


opstina gm

Većnici su danas usvojili zahtev za davanje saglasnosti za dodatne radove na rekonstrukciji i adaptaciji Doma kulture, koji se sprovode fazno. U toku izvođenja prve faze ugovorenih građevinskih radova, javili su se dodatni radovi koji nisu bili predviđeni u prvobitnom predmeru u vrednosti od 1.600.000 dinara bez pdv-a odnosno 1.920.000,00 dinara sa pdv-om. Ukupan iznos planiran Finansijskim planom Opštinske uprave za 2015. godinu ostaje nepromenjen.


O potpisanom protokolu o saradnji između Moravičkog i Pećkog upravnog okruga i pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, predsednik opštine upoznao je članove veća o uspostavljanju i proširenju saradnje sa opštinom Peć. Prema pomenutom protokolu opština Ivanjica je zadužena za saradnju sa opštinom Istok, Lučani sa opštinom Klina, naša opština sa opštinom Peć dok grad Čačak za saradnju i pomoć u sve tri opštine.


Na današnjoj sednici usvojen je predlog sporazuma o partnerskoj realizaciji projekta "Aktivno učešće omladinskog civilnog sektora u kreiranju lokalnih politika zapošljavanja mladih, faza 3", koji sprovodi naša opština sa Razvojnim Biznis centrom iz Kragujevca i ima za cilj da unapredi izradu lokalnog akcionog plana zapošljavanja kroz veće učešće mladih. Od projekta se očekuje da predvidi nove mere zapošljavanja koje bi se implementirale u lokalni akcioni plan zapošljavanja.


Već sedmu godinu zaredom održaće se Maturantska parada u našoj opštini i to 22. maja. Ove godine maturanti će svoj ples izvoditi u školskom dvorištu Gimnazije jer se datum poklapa sa tradicionalnim prolećnim vašarom.


Takođe, članovi Opštinskog veća doneli su rešenja o davanju saglasnosti na drugu izmenu Programa rada sa Finansijskim planom za 2015. godinu Predškolske ustanove "Sunce", Program poslovanja Javnog preduzeća "Sportsko rekreativni centar", na izmene i dopune Plana rada i Finansijskog plana mesnih zajednica Pranjani i Svračkovci i odobrili pojedinim korisnicima sredstva iz budžetske rezerve.

Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!