opstina gornji milanovac

30. april 2015.
Sportski čas u Gornjem Milanovcu


U Gornjem Milanovcu održan sportski čas pod sloganom "ISPRAVI SE!"


sportski cas

Sportsko-edukativni događaj pod sloganom "ISPRAVI SE", održan je 28. aprila u OŠ "Momčilo Nastasijević", povodom sve češćeg problema deformiteta kičme mališana.


Treći ovogodišnji Sportski čas održan je u Gornjem Milanovcu uz podršku Ministarstva omladine i sporta, a inicijator projekta je Wiener Städtische osiguranje u saradnji sa Odbojkaškim savezom Srbije i Udruženjem odbojkaških klubova prvih liga.


U projekat, pored lekara fizijatara, uključeni su i odbojkaši i odbojkašice, koji su imali zadatak da igrajući odbojku sa decom, animiraju što veći broj osnovaca da se aktivno uključe u sport. Učenici su imali priliku da se druže sa Aleksom Polomcem i Stevanom Ćosićem, igračima Odbojkaškog kluba "Metalac Takovo" i kadetskim reprezentativcima Srbije, kao i Ivanom Jeremić i Natalijom Simović, igračicama Odbojkaškog kluba "Takovo-Zvezda Helios". Odbojkaši i odbojkašice upoznavali su decu sa osnovama odbojkaške igre, dok je dr Sanja Đurović održala zanimljivo edukativno predavanje.


"Deca danas mnogo vremena provode za računarima i mobilnim telefonima i jasno je koliko je ovaj problem uzeo maha. Dovoljno je pogledati jedno školsko igralište i videti da više mališana sedi po okolnim klupama sa telefonima u rukama, nego što se bavi nekim sportom. Zbog toga smo, u želji da se uhvatimo u koštac sa ovim problemom, još 2011. godine zajedno sa Odbojkaškim savezom Srbije i Udruženjem odbojkaških klubova prvih liga pokrenuli akciju Sportski čas – Ispravi se. Zadovoljstvo mi je što mogu da kažem da je Gornji Milanovac već trideseti grad koji je naš sportski karavan posetio. Do sada je kroz ovaj program prošlo više od 5.500 osnovaca, a posebno smo ponosni na činjenicu da se posle svake akcije, interesovanje za odbojku u određenoj sredini poveća za 15 procenata", objašnjava Sanjin Greda iz Wiener Städtische osiguranja.


Cilj akcije je da se deci uzrasta od 11 do 14 godina ukaže na ozbiljnost sve rasprostranjenijeg problema krivljenja kičme i posledica koje deformiteti mogu imati po njihovo zdravlje, kako bi se što veći broj učenika počeo baviti sportom. Odbojka je sport koji se najčešće preporučuje za pravilan razvoj kičme a deca koja redovno treniraju odbojku biće otpornija na bolesti, stres i sve češće nagle promene u spoljašnjoj sredini.


sportski cas    sportski cas

Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!