opstina gornji milanovac

29. april 2015.
Saradnja opštine Gornji Milanovac i Goraždevca


saradnja

Povodom potpisanog Protokola o saradnji između Moravičkog i Pećkog upravnog okruga o uspostavljanju saradnje i pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, predsednik opštine Milisav Mirković primio je danas delegaciju Goraždevca koju je predvodio predsednik privremenog organa opštine Peć, Miloš Dimitrijević.


Razgovarano je o uspostavljanju i proširenju saradnje u oblasti razvoja privrede, infrastrukture, očuvanja kulturne baštine, obrazovanja, turizma kao i očuvanju tradicionalnih vrednosti sa ciljem pomoći srpskom narodu u Goraždevcu.


U skladu sa politikom i programom Vlade Republike Srbije na Savetu Moravičkog okruga dogovorena je pomoć srpskom delu stanovništva koji živi na teritoriji lokalnih samouprava Pećkog upravnog okruga. Konkretno, naša opština zadužena je za saradnju sa opštinom Peć, Ivanjica sa opštinom Istok, Lučani sa opštinom Klina dok grad Čačak za saradnju i pomoć u sve tri opštine.


saradnja

Predsednik opštine, Milisav Mirković rekao je da podržava saradnju koja je u obostranom interesu srpskog naroda i shodno tome neophodno je povezivanje privrednih subjekata, obrazovnih ustanova obe opštine kao i organizovanje međusobnih poseta kako bi se saradnja proširila i obezbedila perspektiva srpskom narodu u Peći.


Izražavanjem spremnosti naše lokalne samouprave za saradnju i pomoć Goraždevcu predsednik je istakao da srpski narod sa Kosova i Metohije ne sme biti zaboravljen i zapostavljen a da će opština Gornji Milanovac pomoći koliko bude u mogućnosti.

Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!