opstina gornji milanovac

21. april 2015.
Juče u Takovu, generalna proba Vojske Srbije


Juče u Takovu, generalna proba Vojske Srbije… Dobrodošli u Takovo, 23.aprila od 13h


vojska

U spomen parku Takovski grm danas je održana provera pripremljenosti jedinica Vojske Srbije za centralnu svečanost povodom obeležavanja dva veka od podizanja Drugog srpskog ustanka i Dana Vojske Srbije koji će se održati na tom znamenitom istorijskom mestu u četvrtak 23. aprila.


Ovogodišnju svečanost, koja odiše duhom dva značajna praznika, uz odavanje vojnih i državnih počasti ustanicima i polaganje venaca, obeležiće i atraktivni egzercir Garde, kao i primopredaja vojnih zastava koje će predsednik Republike Srbije dodeliti jedinicama ranga brigade Vojske Srbije.


Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković pripreme je ocenio ocenom "vrlo dobro", ističući da će svi pripadnici Vojske Srbije koji u četvrtak budu u Takovu sigurno biti ponosni što su deo te svečanosti.


vojska

Današnjoj smotri prisustvovao je predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković, a posetioci koji u četvrtak budu u Takovu biće u prilici da vide i nalet vazduhoplova, prikaz dela naoružanja i opreme, defile starih zastava koje odlaze u istoriju, kao i da uživaju u degustaciji vojničkog pasulja.


vojska    vojska

vojska    vojska

vojska    vojskaPovratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!