opstina gornji milanovac

17. april 2015.
Priznanje za uspešan nastup


Folklorcima KUD "Šumadija" odato priznanje za uspešan nastup i učešće povodom jubileja Vojske Srbije u Beogradu


vojska

Muzičko-scenski prikaz "Grm" povodom jubileja Vojske Srbije


Povodom proslave jubileja Dana Vojske Srbije – 23. aprila, večeras je u Kongresnoj dvorani Doma Garde izveden jednočasovni muzičko-scenski prikaz "Grm" Kulturno-umetničkog društva "Šumadija" iz Gornjeg Milanovca.


Prvu u nizu aktivnosti povodom jubileja Vojske Srbije i obeležavanja 200 godina od podizanja Takovskog ustanka organizovali su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije u saradnji sa Savezom udruženja potomaka ratnika Srbije 1912-1920 godine.


Večerašnjoj manifestaciji prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Đorđević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, v.d. pomoćnika ministra odbrane za ljudske resurse Miloš Janković, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i predstavnici Saveza.


Članovi KUD "Šumadija" izveli su pesme i igre uz orkestar – slet pesama i igara Kačera, Carevac, Šljivik, pesme i igre Levča, Vašar u Takovu, zatim splet šumadinskih pesama, pesme i igre sa Rudnika i ostale.


Na kraju manifestacije državni sekretar Zoran Đorđević uručio je Plaketu Ministarstva odbrane predsedniku Saveza Ljubomiru Markoviću, za uspešnu saradnju, i Zahvalnicu Ministarstva odbrane predsedniku KUD "Šumadija" Aleksandru Tuloviću, za uspešnu realizaciju aktivnosti povodom Dana Vojske Srbije.


vojskaPovratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!