opstina gornji milanovac

16. april 2015.
Pomoći nikad dovoljno


Ne zaboravljajmo naše stare, bolesne i iznemogle


pomoc

Neposredno pred Vaskršnje praznike, započeta je još jedna akcija dodele finansijske pomoći Opštine Gornji Milanovac za oko stotinu naših zdravstveno i materijalno ugroženih sugrađana, pretežno sa seoskog područja. Ukupna izdvojena sredstva za ovu akciju su oko 500.000,oo dinara, odnosno 5000 dinara po korisniku.


U akciji aktivno učestvuju predstavnici Opštinske uprave i zaposleni u Centru za socijalni rad, koji su uključeni i u rad nadležne opštinske Komisije za reševanje zahteva lica u stanju socijalne potrebe.


Podsećamo da su, kroz projekat "Korak po korak ka čoveku" koji je Opštinska uprava Opštine Gornji Milanovac sprovela tokom 2013. godine u saradnji sa Centrom za socijalni rad opštine Gornji Milanovac, mesnim zajednicama sa teritorije opštine i samim građanima, prvi put registrovana sva stara, bolesna i iznemogla lica u stanju socijalne potrebe, različite starosne dobi i socijalnog statusa. Projekat je proistekao iz težnje da finansijska pomoć dođe na pravu adresu, onim ljudima koji se iz sopstvene skromnosti nisu obraćali za pomoć i zato nisu ni bili evidentirani u nadležnim službama.


Komisija za reševanje zahteva lica u stanju socijalne potrebe postupa u svom radu prema opštinskom Pravilniku u kojem je propisano da lica u stanju materijalne ili zdravstvene potrebe mogu podneti zahtev za jednokratnu finansijsku pomoć četiri puta godišnje - za nabavku lekova, osnovnih životnih namirnica, školskog pribora i sličnih potrepština. Ovogodišnjim budžetom opredeljeno je 4.074.440,00 dinara za ovu namenu.


Veličina čoveka ogleda se u tome kako postupa prema slabijima od sebe. Pomozimo svako u skladu sa svojim mogućnostima. Nekada je i topla reč, poziv telefonom, poseta i razgovor od velike pomoći da zajedno pratimo i na vreme reagujemo na probleme u kojima se stari, bolesni i iznemogli mogu naći.
Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!