opstina gornji milanovac

09. april 2015.
Službeno saopštenje za javnost sa 25. redovne sednice Skupštine opštine


REPUBLIKA SRBIJA
OPŠTINA GORNJI MILANOVAC
SKUPŠTINA OPŠTINE
Broj: 02-sl
Gornji Milanovac
09.04.2015. godine


Na osnovu člana 161. Poslovnika o radu Skupštine opštine Gornji Milanovac (sl. glasnik opštine Gornji Milanovac 17/2013) predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac Jadranka Dostanić, daje:


SLUŽBENO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
SA 25. REDOVNE SEDNICE SKUPŠTINE OPŠTINE GORNJI MILANOVAC ODRŽANE
08.04.2015. GODINE SA POČETKOM U 10 ČASOVA


Skupština opštine Gornji Milanovac je u sredu 08.04.2015. godine održala svoju 25. redovnu sednicu. Odmah nakon utvrđivanja dnevnog reda za reč po poslovniku se javio Narodni poslanik i šef odborničke grupe u SO Gornji Milanovac "Pokrenimo Gornji Milanovac – Tomislav Nikolić (SNS, PS)" Dejan Kovačević koji je rekao da su odlukom Izvršnog odbora SNS-a isključeni odbornici Dušan Vujošević, Dragoljub Nešković, prof dr Risto Bojović i Zorica Antonić, kao i član stranke Miodrag Nešković. Pri tome je postavio sledeće pitanje predsednici Skupštine opštine: "Obzirom da vidim da su prisutni ovde, znači nisu podneli ostavke na odborničke mandate koje su dobili sa liste "Pokrenimo Gornji Milanovac – Tomislav Nikolić" da li su dostavili Skupštini opštine bar promenu imena obzirom da ga ne mogu koristiti".


Za reč se, takođe po poslovniku, javio zamenik šefa odborničke grupe "Srpska napredna stranka" Dušan Vujošević koji je istakao da se isključeni odbornici na odluku stranke neće žaliti i dodao, između ostalog, sledeće: "odbornici su vlasnici mandata, tako će ostati i dalje, uvažavamo odluku i u skladu sa tim nismo stigli da odreagujemo, dakle odreagovaćemo u skladu sa odlukom Izvršnog odbora SNS-a i ona će biti ispoštovana u pogledu imena koje naša odbornička grupa trenutno nosi, nije korektno, nema smisla da to i dalje tako bude i to neće biti".


Skupština opštine je zatim usvojila Odluku o izmenama i dopunama odluke o budžetu opštine Gornji Milanovac za 2015. godinu, Odluku o naknadi troškova za vantelesnu oplodnju, Odluku o proglašenju erozivnih područja na teritoriji opštine Gornji Milanovac, Rešenje o ukidanju svojstva javnog dobra u opštoj upotrebi i otuđenju zemljišta označenog sa kp.br.12338/20 KO G.Milanovac iz javne u privatnu svojinu, radi ispravke granice kp.br. 11076/4 KO Gornji Milanovac, Rešenje o proglašenju za svojstvo javnog dobra nekategorisanog puta zemljišta označenog kao realni deo 882/2625 kp.broj 1091 KO Velereč.


U nastavku sednice odbornici Skupštine opštine Gornji Milanovac su dali prethodnu saglasnost na Predloge pravilnika o radu u gornjomilanovačkim javnim preduzećima za izgradnju, puteve i Sportsko-rekreativnom centru.


Pred odbornicima su se našli i Izveštaji o radu JKP Gornji Milanovac i JP za izgradnju opštine, kao i Izmena i dopuna Programa poslovanja i finansijskog plana JP za izgradnju opštine za 2015. godinu i Program uređivanja građevinskog zemljišta za 2015. godinu, koji su usvojeni.


Najviše polemike je izazvao Izveštaj o radu i Finansijskom poslovanju Doma zdravlja Gornji Milanovac za period 1.01. – 31.12.2014. godine. Izvestilac je bila direktorka Doma zdravlja Dr Dragica Topalović, a po ovoj tački su govorili Narodni poslanik i šef odborničke grupe "Pokrenimo Gornji Milanovac – Tomislav Nikolić (SNS, PS)" Dejan Kovačević, Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković, odbornik i direktor Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu Dr Miro Lazarević i šef odborničke grupe "Nova Srbija Mr Velimir Ilić" Boško Milovanović. Nakon rasprave sa nekoliko replika među govornicima ovaj izveštaj je usvojen.


Zatim su usvojeni Izveštaj o poslovanju Apoteke Gornji Milanovac za 2014. godinu, Izveštaj o poslovanju Sportskog saveza opštine Gornji Milanovac za 2014. godinu, Izveštaj o radu Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac za 2014. godinu, Godišnji program rada Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac za 2015. godinu i Program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine Gornji Milanovac za 2015. godinu.


Na predlog Komisije za kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetska pitanja Skupština opštine je razrešila Miroslava Miškovića, dipl. ekonomistu sa mesta člana Nadzornog odbora Javnog preduzeća za izgradnju opštine Gornji Milanovac, a zatim ga imenovala za predsednika Nadzornog odbora ovog javnog preduzeća, dok je za člana Nadzornog odbora imenovala Životu Savića, dipl.mašinskog inženjera.


PREDSEDNIK SKUPŠTINE OPŠTINE
Jadranka Dostanić s.r.
Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!