opstina gornji milanovac

07. april 2015.
Obilne kišne padavine aktivirale klizišta


kliziste


Obilne kišne padavine tokom maja prošle godine koje su zadesile teritoriju Opštine Gornji Milanovac, kao i u ostatku protekle godine, imale su za posledicu nastanak nesagledivih šteta na poljoprivrednom zemljištu, putevima, mostovima, ulicama, porodičnim stambenim objektima kao i pomoćnim objektima na teritoriji naše Opštine, a koje su dodatno uvećane obilnim kišnim padavinama u preostalom delu protekle godine. Najveću štetu prouzrokovala su pokrenuta klizišta kojih je tokom protekle godine evidentirano oko tri stotine. Većina ovih klizišta i odrona sanirana je sredstvima Opštine Gornji Milanovac i sredstvima prikupljenim od donacija privrede, bratskih opština i pojedinaca, angažovanjem opštinskih javnih preduzeća, a po potrebi i privatnih preduzeća.


Obilne kišne padavine tokom ove godine, a koje su posebno intenzivne poslednjih nekoliko dana, dovele su do aktiviranja starih, ali i nastanka novih klizišta posebno na području Boljkovaca, Gornje Crnuće, Teočina, Rudnika, Trudelja, Varnica i drugih. Ugrožen je jedan broj stambenih objekata, a evidentirano je i nekoliko oštećenja na lokalnim i nekategorisanim putevima koja otežavaju odnosno onemogućavaju normalno odvijanje saobraćaja.


Prema rečima predsednika Opštine Milisava Mirkovića nadležne stručne službe Opštinske uprave su od danas na terenu, a aktivirana je i raspoloživa mehanizacija opštinskog Javnog preduzeća za puteve na raščišćavanju.


- "Imajući u vidu broj aktiviranih klizišta, ali i potencijalnog nastanka novih, Opština Gornji Milanovac obratiće se nadležnim republičkim organima za pomoć u prevazilaženju problema sa klizištima, i to kako stručnu tako i finansijsku", naglasio je predsednik Opštine.

Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!