opstina gornji milanovac

02. april 2015.
Veliko prolećno spremanje počinje!


Tradicionalna prolećna akcija opštine Gornji Milanovac ''Uredimo naš grad i opštinu'' održaće se u subotu 04. aprila. Učesnici akcije okupiće se na gradskom trgu u 9 sati, kada će biti objavljen plan aktivnosti sa lokacijama i koordinartorima.


ciscenje


Milanovčani, odazovite se akciji čišćenja i uređenja grada u kome zajedno živimo!


Kao i svake godine, ovom pozivu opštine Gornji Milanovac, odazvaće se zaposleni u Opštinskoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama, predstavnici nevladinih organizacija i udruženja građana, pripadnika Vojske Srbije, Policije, sportski klubovi, učenici i prosvetni radnici osnovnih i srednjih obrazovnih ustanova, predstavnici institucija i privrednih preduzeća.


Za sve zaintersovane, Opštinska uprava je izvršila nabavku rukavica i džakova za otpad, kojim će se sakupljati nemarno bačeni papiri i drugi otpad po svim ulicama, dečjim parkovima, rečnim koritima i svim javnim površinama. Ovom akcijom se, pored čišćenja, postiže i podizanje svesti o značaju čiste i uređenje životne sredine za sve građane Gornjeg Milanovca.


Tokom centralnih manifestacija pri povodom Dana opštine, Gornji Milanovac poseti veliki broj inostarnih i domaćih uvaženih zvanica i gostiju, milanovčani se tokom aprilskih dana već nadaleko prepoznaju kao dobri domaćini, sa željom da javnosti prikažu svoj grad u najboljem izdanju, odnosno kao građani koji žele uređenu sredinu u kojoj žive i time masovno daju svoj doprinos samostalnim uključivanjem u akciju - uređujući sopstvena dvorišta, ulice, pa i čitava naselja.


Masovna akcija čišćenja po određenim deonicama i rasporedima biće vršena ne samo na gradskom području, već i u većim mesnima zajednicama Pranjanima, Rudniku i Takovu, kao i u onim selima u kojima se nalaze isturena odeljenja matičnih škola.


Opština Gornji Milanovac poziva sve građane koje su u mogućnosti da se pridruže i daju svoj doprinos u uređenju grada i opštine, da jednim zajedničkim okupljanjem, druženjem i radom postignemo zajednički cilj da naš grad u kome porodično živimo i radimo bude čist i primer po uređenosti u celoj Srbiji.


Naime, akcija predstavlja deo aktivnosti na generalnom prolećnom uređenju opštine, koje su započete još krajem prošlog meseca, a obuhvataju pranje ulica, okresivanje rastinja, sađenje ukrasnog cveća, uređenju travnatih površina, popravku ulica, odlaganje kabastog otpada i drugih infrastrukturnih i komunalnih delatnosti.ciscenje
Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!