opstina gornji milanovac

01. april 2015.
Program proslave za 23. april


Predsednik opštine javno objavio program predstojeće proslave za 23. april


takovo


Svečanosti povodom proslave Dva veka od podizanja Drugog srpskog ustanka, Dan Vojske Srbije i Dan opštine biće obeležene 23.aprila u Takovu, počev od Svete liturgije koju će služiti Njegova Svetlost Patrijarh Srpski G. Irinej u crkvi Brvnari u Takovu od 9.30 minuta, rekao je danas na konferenciji za štampu predsednik opštine Milisav Mirković.


Centralna državna proslava biće nastavljena u 13.00 sati u znamenitom mestu Takovo na kojoj će se obratiti Predsednik države i vrhovni komandant Vojske Srbije Tomislav Nikolić. Odavanju vojnih i državnih počasti ustanicima i polaganju venaca prisustvovaće predstavnici Vlade Republike Srbije, vojnog i diplomatskog vrha, strane i domaće delegacije, javne ličnosti i mnogobrojni gosti Gornjeg Milanovca širom Srbije i inostranstva. Prema predviđenom programu u Takovu biće održana vojna smotra, ispaljeni počasni plotuni, primopredaja zastava koja će se po četvrti put u srpskoj istoriji izvršiti u Takovu. Predhodne primopredaje su izvršili Kralj Petar 1911. i 1920.godine i Josip BrozTito na vojnoj paradi 1952.godine.


Kada je reč o pripremama svečanosti povodom Dana opštine Gornji Milanovac, predsednik Mirković je danas novinarima rekao da će dan pre centralne manifestacije u Takovu, 22.aprila, biti održana svečana sednica Skupštine opštine Gornji Milanovac na kojoj će biti uručena prestižna opštinska priznanja najzaslužnijim pojedincima i organizacijama iz Gornjeg Milanovca sa kratkim kulturno-umetničkim programom. U večernjim satima, istog dana, na gradskom trgu počinje Srpski festival svetske muzike gde prvog dana festivala nastupa Sanja Ilić i Balkanika, Etno džez orkestar Mine Matijašević i KUD Šumadija sa gostima.


Drugog centralnog Dana opštine 23.aprila od 21 sat na gradskom trgu nastupiće pevač Sergej Ćetković. Trećeg dana festivala nastupa Vlatko Stefanovski, kao i Tutti world music orchesar i Gipsy Aleksić.


Prema najavama Predsednika opštine ovih dana je potvrđeno i da će 21. aprila koncertno nastupiti umetnički ansambal Ministarstva odbrane Stanislav Binički od 19 sati na gradskom trgu. Inače, ceo april mesec biće posvećen kulturno-umetničkim sadržajima, a vezano za proslavu jubileja Takovskog ustanka.


Predsednik opštine i načelnica Opštinske uprave Gorica Petrović su ovom prilikom naznačili šta je sve infrastruktruno urađeno za poslednje dve godine koliko traju pripreme, pri uređenju istorijskih znamenitih mesta, gradskog i seoskog područja, kao i programa koji sačinjava bogatu riznicu kulturno-istorijskih izdavačkih dela, a koja su inicijativno nameneski nastala povodom jubileja Dva veka od podizanja ustanka. Predsednik je rekao da je dosta budžestkih sredstava utrošeno za proslavu, kao i dobrim delom od pomoći privrede, kako bi proslava bila dostojanstvena, ali i sa namerom da sve uređeno ostane i nakon proslave.


I na samom kraju predsednik opštine pozvao je svoje sugrađane da uzmu učešća u masovnoj akciji uređenja grada i opštine, planiranu u subotu 4.aprila, kada će na ulice izaći preko 2.000 učesnika sa namerom da urede svoj životni prostor.


Program svih dešavanja u aprilu mesecu u pdf formatu.festival

Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!