opstina gornji milanovac

31. mart 2015.
Obrenovići u muzejskim i drugim zbirkama Srbije


U Konaku kneginje Ljubice u Beogradu predstavljena publikacija Obrenovići u muzejskim i drugim zbirkama Srbije


Pred punom salom znatiželjnih slušalaca u Konaku kneginje Ljubice u Muzeju grada Beograda predstavljena su oba toma stručne kataloške publikacije Obrenovići u muzejskim i drugim zbirkama Srbije.


O značaju objavljivanja ovakve publikacije, govorili su recenzenti dr Miloš Timotijević, viši kustos istoričar Narodnog muzeja Čačak, dr Igor Borozan, docent Filozofskog fakulteta u Beogradu kao i jedan od urednika izdanja, Aleksandar Marušić, koji je govorio o samoj koncepciji publikacija i o tome kako je došlo do projekta Obrenovići u muzejskim i drugim zbirkama Srbije. Goste je najavila Danijela Vanušić, MA, kustos Muzeja grada Beograda i jedan od autora drugog toma Obrenovića. Prvi tom ove značajne publikacije, nagrađen je titulom Publikacija godine za 2013. godinu od strane Nacionalnog komiteta ICOM-a Srbije.


Publikaciju, kao i sam projekat osmislio je i objavio Muzej rudničko-takovskog kraja, uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja i Opštine Gornji Milanovac. Urednici oba izdanja su kustosi Ana Bolović i Aleksandar Marušić.


obrenovici    obrenoviciPovratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!