opstina gornji milanovac

31. mart 2015.
Složnost u Gornjem Milanovcu


Novčane donacije, logistička podrška, fizički rad... složnost u Gornjem Milanovcu


sanitet

S` čime ćemo pred Miloša!?...naslednom solidarnošću i jedinstvom!


Ovih dana u vreme pripreme obeležavanja velikog jubileja Dva veka od podizanja Drugog srpskog ustanka, izražena je dobra volja mnogobrojnih pojedinaca, privrednika i udruženja, a svako u skladu sa svojim mogućnostima, da pomogne organizaciju proslave koja iziskuje kako velika novčana izdvajanja, tako i logističku i svaku drugu pomoć.


Novčanu pomoć do sada je uplatila kompanija ROC Rudnik u vrednosti 200.000 dinara, kompanija Spektar sa 70.000 dinara, Zvezda-Helios doniraće veliku količinu boje za izvođenje molersko - farbarskih radova na mostovima preko reke Despotovice kod Takovskog igrališta i hale "Breza", kao i farbanje fasada pojedinih objekata od društvenog značaja. Kompanija Takovo – Svislajn doniraće 150.000 dinara, kao i proizvode ove kompanije najpre u obliku alkoholnih pića-"Viljamovke" 50 litara - za potrebe poklona pri prijemu stranih delegacija. Takođe, svojom donacijom pomogla je i Tipoplastika sa 50.000 dinara.


Građevinska firma "Interplet gradnja" će besplatno izvršiti rekonstrukciju spoljnog zida kod zgrade gradskog Muzeja sa specijalnom pripremom za slikanje murala na čitavoj površini zida sa motivima iz Drugog srpskog ustanka, a koji će dobrovoljno volonterski da oslikaju mladi Umetničke škole iz Čačka.


Grupa gornjomilanovačkih privrednika pokrenula je inicijativu da doniraju postavljanje led ekrana na ulazu u grad iz pravca Beograda, na kome će se danonoćno emitovati grb opštine i dobrodošlica na našu teritoriju sa kratkim opisom i karakteristikama gornjomilanovačkog kraja, kao i publikovanje opisa milanovačkih privrednika po kojima je i prepoznatljiva naša opština.


Za potrebe svečane akademije prilikom dodele opštinskih priznanja i kluturnog programa u hotelu Šumadija, vlasnik ovog ugostiteljskog objekta besplatno je ustupio na korišćenje salu hotela tog dana, dok će milanovačka firma Stage system bez nadoknade obezbediti binu, razglas sa mikrofonima, ambijentalnu rasvetu sa svetlosnim topom i transport.


Crnogorska firma "Megasound" donirala je opštinu Gornji Milanovac dečjim igralištima u vrednosti 70.000 evra. Namera ove crnogorske firme je da pokloni opštini Gornji Milanovac sedam dečjih mobilijara, vrednosti 10.000 evra po jednom igralištu, izrađenog od kvalitetnog drveta sa pratećim atestima i sertifikatima za mobilijar.


Članovi Udruženje lovaca i ribolova će bez nadoknade izvršiti čišćenje rečnog korita iz pravca Čačka kroz organizovani vid u formi akcije, dok će volonterski u čišćenju područja opštine učestvovati mnogobrojni dobrovoljci u akciji "Uredimo naš grad i opštinu", predviđenu za 4. april, od pripadnika Vojske, škola, sportskih organizacija, opštinara, javnih preduzeća i ustanova, udruženja, Crvenog krsta...


sanitet
Nekadašnja solidarnost...Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!