opstina gornji milanovac

30. mart 2015.
Održano Opštinsko veće opštine Gornji Milanovac


Na danas održanoj sednici opštinskog veća, opštine Gornji Milanovac, usvojen je predlog prvog rebalansa budžeta, kojim je opštinska kasa uvećana za 13 miliona dinara.


Prema rečima predsednika opštine Milisava Mirkovića povod za usvajanje predloga prvog rebalansa budžeta u ovoj godini je povećana naplata naknade za gradsko građevinsko zemljište. Dodatnih 13 miliona dinara biće raspoređeno Domu zdravlja, za isplatu plata takozvanim neugovorenim lekarima i za troškove oko pripreme proslave jubileja Dva veka od podizanja Drugog srpskog ustanka i Dana opštine.


Opštinski većnici usvojili su i Predlog odluke o naknadi troškova za vantelesnu oplodnju, koji podrazumeva da treći pokušaj, bude finansiran iz opštinskog budžeta. Prema rečima načelnice Odeljenja za društvene delatnosti Ljiljane Tešić ovom odlukom se uređuju bliži uslovi, kriterijumi, način i postupak za ostvarivanje prava na naknadu troškova za treći pokušaj vantelesne oplodnje. Takođe, ovom odlukom se utvrđuju šira prava u odnosu na prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja, a u cilju uključivanja što većeg broja parova u postupak vantelesne oplodnje.


Članovi Opštinskog veća danas su usvojili izveštaje o radu u protekloj godini Javnog komunalnog preduzeća Gornji Milanovac, Javnog preduzeća za izgradnju opštine, Doma zdravlja, Apoteke, Sportskog saveza opštine i Opštinskog štaba za vanredne situacije.


Prema današnjoj odluci većnika, gornjomilanovački mališani uzrasta od 4 do 6 godina iz predškolske ustanove "Sunce" imaće priliku da ove godine organizovano letuju na crnogorskom moru, ali ne u milanovačkom odmaralištu Buljarici koje je u procesu rekonstrukcije, već u letovalištu koje bude na osnovu traženih uslova ove ustanove najpovoljnije na tenderu i ukoliko bude dovoljna zainteresovanost roditelja. Sudeći po dobrom odazivu roditelja za ovogodišnje zimovanje na Zlatiboru, gde je boravilo preko 200 mališana, očekuje se da će odziv i za letovanje biti dobar.


Ovom prilikom usvojeni su i predlozi Pravilnika o radu u Javnom preduzeću za izgradnju, Preduzeću za puteve, Sportsko rekreativnom centru i upućeni Skupštini na usvajanje, kao i Predlog odluke o proglašenju erozivnih područja na teritoriji opštine, i Predlog programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta.


tetra pak    tetra pak


Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!