opstina gornji milanovac

26. mart 2015.
"Tetra Pak" u Gornjem Milanovcu među najboljima


Od 40 svetskih preduzeća "Tetra Paka" jedno od najboljih je u Gornjem Milanovcu


tetra pak


Velika ulaganja Tetra Paka u fabriku u Gornjem Milanovcu, evropskog lidera - Za dve godine 12 miliona evra


Tetra Pak, multinacionalni lanac za izradu ambalaže za prehrambenu industriju, u svoju milanovačku fabriku je samo tokom minule dve godine uložio 11,9 miliona evra! Od ukupno 40 fabrika tog lanca širom sveta, milanovačka je jedna od najuspešnijih, poslednjih godina nagrađivana glavnim priznanjima svetske klase – potvrdio je Šarl Olme, potpredsednik Klastera za Evropu i Centralnu Aziju u kompaniji Tetra Pak.


Olme je to kazao početkom ove nedelje na svečanom otvaranju novog fabričkog magacina za gotove proizvode od 4.000 kvadrata, koji će skupa sa centrom za dizajn moći opsluživati evropsko i druga tržišta. Tehnološki je modernizovan, da smanjuje vreme utovara za 50 odsto.


- Ovo je naša najefikasnija fabrika u Evropi i Centralnoj Aziji. Iz nje se snabdeva 277 klijenata u 55 zemalja sa 800 miliona stanovnika, čak 91 odsto proizvedene ambalaže se izvozi. Ona i novi magacin izuzetno su važni za poslovanje u Evropi i Centralnoj Aziji, najvećem klasteru Tetra Paka u svetu. To je tržišna oblast sa puno izazova, ali pogođena ekonomskom krizom, gde potrošnja opada. Međutim, koristimo ključne prednosti ove i drugih naših fabrika, investiramo u inovacije i zato ona o(p)staje kao lider, tim više što je strateški pozicionirana za sve planove Tetra Paka u svetu – ističe Olme.


Otvaranju novog magacina prisustvovao je i Krister Asp, ambasador Kraljevine Švedske u Srbiji, ali bez zvaničnog obraćanja tokom te ceremonije. Inače, njegova stalna poruka je, da Vlada Švedske apsolutno podržava zasluženi prijem Srbije u Evropsku Uniju, te da se dve zemlje, iako geografski udaljene, uzor i primer poslovne, časne ljudske saradnje.


- Milanovačka fabrika je ključni igrač u globalnoj proizvodnoj mreži kompanije Tetra Pak. Povećanje proizvodnog kapaciteta i otvaranje novog magacina su investicije koje joj omogućuju da proizvodi najsavremeniju ambalažu iz programa Kompanije. Fabrika planira da isporuči 2,9 milijardi paketa u 2015. što je 150 odsto više nego pre tri godine – objašnjava Marija Krasilovec, direktor Tetra Paka za Jugoistočnu Evropu.


Predsednik opštine Milisav Mirković pohvalio je kompaniju za visok stepen društvene odgovornosti i odličnu saradnju sa lokalnom upravom, zahvalan je "Tetra Paku" što svojim uspešnim poslovanjem čini privrednu sliku Gornjeg Milanovca boljom nego mnogih drugih mesta.


Puštanjem u rad novog magacina, milanovačka fabrika je zaposlila novih 38 radnika iz Milanovca i okoline, u proizvodnji i centru za dizajn – veli Jovan Gligorijević, njen direktor.


Od porodice – svetski


Malo se u Srbiji zna, da je svetski znana Kompanija "Tetra Pak" 1952. nastala od – porodične proizvodnje sigurne a atraktivne ambalaže za mleko, sokove i druge onovremene seljačke zdrave proizvode. Sada, ima više od 23 hiljade zaposlenih u 80 zemalja.
Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!