opstina gornji milanovac

25. mart 2015.
Skup gradskih i opštinskih PR predstavnika


Zajedničkim interesom juče se okupili PR menadžeri Srbije u organizaciji SKGO


divlja deponija


Stalna konferencija gradova i opština, odnosno, Savez opština i gradova Srbije, bila je organizator jučerašnjeg tematskog sastanka svih predstavnika za odnose sa javnošću gradova i opština iz čitave Srbije.


Reč je o strukovnom okupljanju osoba zaduženih za odnose sa javnošću i informisanje u gradskim i opštinskim administracijama na kojem se razgovara o važnim temama iz oblasti komunikacije i promocije rada lokalnih samouprava.


Tema ovogodišnjeg okupljanja je Komuniciranje gradova i opština u kriznim situacijama.


Krizne situacije poput poplava, požara, snežnih padavina, štrajka, racionalizacije radnih mesta, izbornih aktivnosti, otmice, potrage i spašavanja,.. predstavljaju neoubičajene događaje ili seriju događaja koji utiču loše na stabilnost organizacije, zajednice ili društva uopšte. Nažalost, zaključak je da generalno u Srbiji ne vlada osnovna bezbedosna kultura, odnosno nema preventivne edukacije, od najmlađih u vrtićima pa do najstarijeg stanovništva, kako treba postupiti i šta treba preduzeti u osnovnim kriznim situacijama. Takođe, bilo je najviše reči o načinu pripreme za postupanje u kriznim situacijama, koje je moguće kroz urađene strategije kriznog komuniciranja, gde će jasno biti preciziran postupak na koji način će ko i kako reagovati i kojim redosledom. Naravno, ključan faktor u ovakvim situacijama je komuniciranje i informisanost.


Ovom prilikom o teoriji i praksi komuniciranja u vreme krize govorila je Nataša Ristić, savetnica za komunikacije sa velikim stažom u novinarstvu. Dok su o tome šta novinari očekuju od gradova i opština u kriznim situacijama, kao i o samomo funkcionisanju novinskih agencija govorili direktor i glavni i odgovorni urednik novinske agencije FoNet Zoran Sekulić, kao i glavni i odgovorni urednik novinske agencije Beta Ivan Cvejić.


Kroz ovakve vidove edukacija u organizaciji SKGO vrši se razmatranje zajedničkih pitanja i problema, kao i formulisanja i predstavljanja zajedničkih interesa jedinica lokalnih vlasti, kao i razmena mišljenja, znanja i najboljih praktičnih rešenja iz rada lokalne samouprave.


Preuzmite biografije predavača u pdf formatu


Nataša Ristić
Zoran Sekulić
Ivan Cvejić
divlja deponija    divlja deponija    divlja deponijaPovratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!