opstina gornji milanovac

18. mart 2015.
Izvršen konzervatorski nadzor


Predstavnice Zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Beograda danas izvršile konzervatorski nadzor


konzervacija takovo


Predstavnice Zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Beograda etnolog Estela Radonjić Živkov i Bojana Mihaljević obišle su danas radove na rekonstrukciji znamenitog mesta Takovski grm u Takovu, Crkvu brvnaru i Milošev konak u Crnući, a u svojstvu konzervatorskog nadzora.


Prijem i posetu gradilištima gošćama je obezbedila je načelnica Opštinske uprave Gorica Petrović, koja je zajedno sa svojim nadležnim saradnicima posetila radove u toku. Istim povodom Takovo je danas obišao i predsednik opštine Milisav Mirković, rekavši da će dinamika radova biti ispoštovana u zadatom roku do 31 marta. U toku je uređenje staza u kompleksu, konzervacija spomenika, sledi rekonstrukcija objekata sa mokrim čvorovima i parterno uređenje Crkve brvnare. Takođe sledi uređenje kapija, ograde, sanacija javne rasvete, rekonstrukcija suvenirnice, postavljanje info tabli, postavljanju klupa, sadnja niskog rastinja i druge aktivnosti na uređenju ovog znamenitog mesta od istorijskog značaja za čitavu Srbiju. Investitor svih ovih radova je opština Gornji Milanovac.


Završena je adaptacija objekta mesne kancelarije u Takovu i izvršeno uklanjanje urušenog objekta nedaleko od mesne kancelarije. U toku je postavljanje novog autobuskog stajališta i uređenje parkinga. Završeni su radovi na zameni krovnog pokrivača crkve brvnare u Takovu, a predstoje radovi na parternom uređenju ovog prostora. U sklopu sanacija muzeja "Drugog srpskog ustanaka" u Takovu, trenutno se radi na rekonstrukciji mokrog čvora i ograde, dok je unutrašnjost završena.


Predstavnice Zavoda su nakon posete izrazile zadovoljstvo preduzetim radnjama na uređenju kulturnih dobara od velikog značaja za srpsku istorijsku baštinu.konzervacija takovo    konzervacija takovo    konzervacija takovo

konzervacija takovo    konzervacija takovo    konzervacija takovoPovratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!