opstina gornji milanovac

17. mart 2015.
593 posetilaca dnevno na opštinskom sajtu


"Čovek koji voli ono što radi, ne radi ni jedan dan u životu"...
Konfučije, kineski filozof i socijalni reformator


593 posetilaca dnevno na opštinskom sajtu u prvoj polovini marta


sajt


U savremenom društvu značaj informacionih tehnologija je nemerljiv, a brzina protoka informacija postaje prestiž. U prilog ovome govori i cinjenica da više od tri milijarde ljudi sveta trenutno koristi internet, a Danska je nacija sa najbržom stopom rasta novih korisnika po glavi stanovnika, kaže se u poslednjem izveštaju Ujedinjenih nacija.


Računar u Srbiji poseduje 63,2 odsto domaćinstava, što je povećanje od 3,3 odsto u odnosu na 2013. godinu, dok 62,8 odsto poseduje internet priključak, pokazuju prošlogodišnji podaci Republičkog zavoda za statistiku.


U koraku sa savremenim vidom poslovanja, Opština Gornji Milanovac javnosti dostavlja na uvid najnovije podatke i izveštaje administratora, koji pored opštinskog održava veliki broj sajtova na teritoriji gornjomilanovačke opštine. Tako da na osnovu statističkog sistema za praćenje posećenosti sajtova, koje je moguće od oktobra meseca, novopostavljeni opštinski sajt www.gornjimilanovac.rs u martu mesecu beleži najveću posećenost, a koja se iz mesec u mesec povećavala.


U novembru opština Gornji Milanovac je imala 10.582 posete sajtu (352 dnevno), u decembru 11.751 (379 dnevno), u januaru 12.598 (406 dnevno). Broj poseta sajtu u februaru bio je 13.628, u proseku 486 poseta dnevno.


Ono što raduje je dosadašnja posećenost u mesecu martu, koja trenutno iznosi 593 poseta dnevno, ili 9.491 poseta za prvih 16 dana marta. Prema ovom izveštaju najposećenija sekcija na sajtu su aktuelnosti.


- Počastvovani smo što internet korisnici polako stiču poverenje i naviku da sve relevantne informacije o samom Gornjem Milanovcu i radu Opštinske uprave potraže upravo na našem sajtu jer je osnovna misija lokalne samouprave da bude servis građana i dobar promoter sredine iz koje potičemo, rekla je ovim povodom načelnica Opštinske uprave Gorica Petrović.


Treba napomenuti da je opština Gornji Milanovac pre više od 13 godina, među prvim opštinama u Srbiji, publikovala prvi svrsishodan sajt koji je tehnološkim unapređenjem vremenom zastareo.


Gornjomilanovčani mogu biti ponosni na činjenicu da su u februaru mesecu interesovanje za Gornji Milanovac pokazali internet korisnici iz čak 62 zemlje sveta, a trideset onih iz kojih se beleži najveći broj interakcija šaljemo vam u prilogu.


Tabelarni prikaz zemalja je u prilogu.


slika




Povratak na: Saopštenja




Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!