opstina gornji milanovac

13. mart 2015.
Pohvale najbržim sprinterkama


sprinterke


Na dvoranskom prvenstvu Srbije u atletici, koje je u februaru održano u Novom Sadu, najači utisak je ostavila gornjomilanovčanka Ivana Ilić, članica atletskog kluba Takovo. Povodom uspeha ove mlade gornjomilanovčanke, kao i njene talentovane rođene sestre Nevene, koja zbog bolesti nije učestvovala na ovom takmičenju i treneru Milivoju Uroševiću, predsednik opštine Milisav Mirković upriličio je danas prijem.


Ivana Ilić je na nedavno održanom prvenstvu Srbije za mlađe pionirke u Novom Sadu bukvalno ostavile sve druge učesnike iza sebe, pretrčavši stazu od 60 metara za samo 8, 35 sekundi. Zlato koje je osvojila je tim veće imajući u vidu da se ova dvanaestogodišnjakinja prvi put takmičila sa svojim vrnjakinjama. Do sada je uglavnom trčala sa atletičarkama dve ili tri godine starijim od sebe. Ivana je na putu do titule državne prvakinje, praktično sledila svoju dve godine stariju sestru Nevenu. Obe su počele atletikom da se bave rekreativno, ali su ih rezultati koje su pokazale, kvalifikovali za ozbiljna takmičanja. Ukupno imaju više od 70 priznanja. Nevena je na prvenstvu Centralne Srbije , sa rezultatom 12,89 osvojila prvo mesto. Nevena i Ivana su i vrlo dobre učenice osnovne škole Sveti Sava. Stipendistkinje su i kompanije Rudnik i flotacija Rudnik, gde im majka radi, i gde im je otac pre deset godina nastradao u nesreći u rudniku. Opština Gornji Milanovac je zlatnim sprinterkama obećala opremu na dar, ali i pomoć u iznalaženju boljih termina za treninge, jer su odlične.


Ivanu i Nevenu očekuju takmičenje u okvru OSIURS-a, pa potom i prvenstvo Centralne Srbije, i prvenstvo države u Sremskoj Mitrovici. Uzor im je Ivana Španović, a sebe za par godina vide u dresu reprezentacije.sprinterke    sprinterke    sprinterke
Pročitajte vest i na sajtu B92
http://www.b92.net/sport/atletika/vesti.php?yyyy=2015&mm=03&dd=13&nav_id=968138

Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!