opstina gornji milanovac

13. mart 2015.
Filmski projekat u Gornjem Milanovcu


Ponuda gradu - filmski projekat u Gornjem MilanovcuGlumac Branislav Tomašević i mladi filmski reditelj Ognjen Isailović razgovarali su danas sa predsednikom opštine Gornji Milanovac Milisavom Mirkovićem o mogućoj saradnji na ostvarenju jedne kratke filmske priče koja bi se snimala u Gornjem Milanovcu. Mladom srpskom reditelju, dvadesetšestogodišnjem Ognjenu Isailoviću, ovo filmsko ostvarenje bilo bi diplomski rad i potvrda dosadašnjih priznanja tokom studija, koje je dobio od najpoznatijeg srpskog režisera Emira Kusturice i poznatih srpskih reditelja inače njegovih profesora na filmskoj režiji, koju je upisao sa nepunih 17 godina.


- Scenario je gotov, reč je o savremenoj priča sa komičnim elementima, a radnja će se odvijati u jednoj gornjomilanovačkoj porodici - otkrio nam je par detalja mladi autor. Filmska ekipa koja bi tokom jula boravila u Gornjem Milanovcu brojala bi najmanje trideset članova, koji bi za potrebe filma radili volonterski, dok su za samu produkciju potrebna novčana sredstva za iznajmljivanje profesionalne opreme i prateće troškove smeštaja i ishrane, koje bi, prema predlogu ova dva uspešna Milanovčanina mogao da pomogne grad. Ovaj projekat bi za Gornji Milanovac ozbiljan vid marketiške kampanje koja bi između ostalog bila plasirana na domaćim i stranim filmskim festivalima.


Kao perspektivan umetnik kome se predviđa uspešna karijera, Isailović je izrazio želju da mu baš grad pomogne jer je siguran da će se Gornjem Milanovcu odužiti svojim delima, kojima će se u budućnosti ponositi, a uz osmeh je dodao da će svojim radom potruditi da stane u red onih koji su ponikli iz Gornjeg Milanovca i postali javne ličnosti, nezaboravljajući da istaknu svoje poreklo.


Predsednik Mirković je u načelu podržao ideju, smatrajući je dobrom, i predložio da se zahtev u pisanoj formi nađe na razmatranju organa lokalne samouprave kao vid projekta u saradnji sa Kulturnim centrom opštine Gornji Milanovac.film gornji milanovac    ilm gornji milanovac
Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!